HB týdeník, aneb očima prezidentky

smutný víkend 6. + 7.11.

Po týdnu volna některé moje hráčky v pondělí vypadaly, že přišly na trénink basketu poprvé v životě….ženy se dokonce nesešly vůbec…. Chvíli i hrozilo, že ze zdravotních důvodů budeme muset odložit středeční odložené utkání v Benešově. To jsme nakonec odehrály, prohrály a měly jediný cíl – přežít.

Covidový život přináší nové rituály - koncem týdne přicházejí „výsledky“ karantén a začínají se odkládat víkendové zápasy. Už mám takovou velkou cedulku a píšu si seznam odložených zápasů. Nejprve zrušilo KP U13 Slaný. Pak já KP U13 s Kladnem a ve čtvrtek volal Renda, že U19 jsou v rozkladu. Takže do seznamu přibyla ještě utkání EL U19.

Covid nás začíná opět svírat do kleští. Už se předkládají údaje, kolik je proočkovaných hráček….já sice nechápu, proč se někdo nenechá očkovat, já bych to nařídila povinně a bylo by hotovo. Tak uvidíme, co se bude dít dál. Jen je smutné pozorovat, jak takové pitomé očkování lidi rozděluje….

V sobotu brzo ráno odjela Káča do Radotína na PP U11 3x3, který se letos hraje v jiném formátu. Holky skončily na turnaji na 3.místě, když prohrály pouze jednou. U13 nastoupily v PP proti Slovance. Bohužel se potvrdila klasika – skvělý páteční trénink, mizerný víkendový výkon. Nedařilo se střelecky, opustila nás psychická odolnost a bylo to velké trápení. Do půlky sice vyrovnané, ale po půlce se soupeř rozehrál a bylo hotovo.

V neděli PP začalo proti Spartě, která nastoupila v počtu 9 hráček a my se mohly radovat z vítězství 113:0 (ale nevím, zda je slovo radovat to úplně pravé). Rozhodně jsme důvod k radosti neměli po utkání s USK. Soupeř byl rychlejší, silovější a my sami sebe dostáváme do úplně demotivující situace, když nejsme schopny proměnit jednoduché střely a na druhé straně ihned stejně jednoduchou střelu soupeř dává. Bohužel se obávám, že tento neduh se prolíná všemi kategoriemi HB jak rudá niť a asi je třeba se zamyslet a začít s tím něco dělat…já jen nevím co… Jo a jen tak mimochodem – dělala jsem si v utkání se Spartou čárky za nedané koše – byly to vesměs jednoduché střely bez nějaké větší obrany. V půlce zápasu jsme dali 49b a dalších 48b jsme nedaly !!!! Není to poprvé, co jsem to počítala a je zcela běžné, že nedáme za čtvrtinu 10 – 15 košů, z čehož většina jsou opravdu šoupáky a dvojtakty.

Jinak si přiznejme, že 2x poraženo o víkendu skončilo i DL U19, které odehrálo dvojičku s Plzní. 1:1 to má NRL, když doma nestačilo v sobotu na Louny a v neděli děvčata porazila Lovosice.

Když to sečteme a podtrhneme, víkend stál za …..

PÁTEK 

pozor - mimořádné úpravy rozepsnány v samostatném článku

15,00 – 16,30hod Zličín všechny 10+11 !!! (hraje se o víkendu PP - účast všech NUTNÁ)

 

Sdílet