HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 23.+ 24.10. úspěšný

Relativně klidnému víkendu předcházel drobný covidový chaos.

Měsíce byly naplánované tréninky na podzimní prázdniny, ale naštěstí mě cosi osvítilo a včas jsem si ověřila účast. Ta tedy byla hodně nevalná :-)) a tak jsem udělala úpravu. Jenže do toho se v řadě škol přidalo ještě pondělní a úterní volno a tak se úpravy týkaly i těchto dnů. Teď jen pevně doufám, že na tréninky alespoň někdo přijde…. Navíc v pátek – dá se říci, již klasická situace – volá Jablonec, že mají covidovou hráčku a jdou zjišťovat na Hygieně, jak dál. Po obědě již víme, že nepřijedou a tak se odkládá další utkání.

Tedy odložené již máme PP U12, PP U11 a nyní DL U17.

V sobotu jsme hráli pouze venkovní zápasy. Márty si udělal výlet do Ostravy a po dlouhé cestě a trošku utrápeném výkonu holky EL U17 porazily Basket Ostrava. Oba ženské týmy vyrazily východně od Prahy – A-tým porazil Nymburk a tým KP vyhrál v Brandýse. Ovšem to, co naše hráčky dokázaly nedat, to se snad ani nedá nedat….

Na nedělní KP žen potvrdilo účast 6 hráček. Je to ale soutěž, kde se dá odehrát i v tomto počtu. A abych se nebála na lavičce, vedle mě a jedné střídající hráčky usedli „maséři, psychologové, asistenti, fyzioterapeuti“ v podobě p.Kučery a Karase. Jejich poctivě odvedená práce pak přinesla nejen úspěch našemu týmu, ale pohodovou náladu, kterou pochválili i rozhodčí. Pravda je, že ti přijeli k zápasu o 20min později a tak nám bylo vyhověno se žádostí, aby se času trošku pustilo žilou, neboť někteří ještě měli v Praze povinnosti. Tedy musím říct…aniž bych to nějak chtěla shazovat a urážet….po těch letech stresu, boje o každý výsledek, o tituly, o precizním přístupu a nasazení…toto je lázeň na nervy. Přijedete 30min před zápasem, soupeři vytáhnou míče 10min před rozskokem, když se ti nechce se vracet do obrany, přiznáš se k doteku při autu…zasměješ se se soupeři během hry…pravda je, že chvilku člověk žasne a zvyká si, ale když pak jedete domů a bolí vás svaly na tvářích od smíchu, je to paráda. Na druhou stranu je pravda, že bez roků dřiny, které mají holky za sebou, by to nešlo.

V neděli ožila i hala na Zličíně, když jsme hostili Šmoulinku. I zde během týden docházelo k úpravám sestavy. Tak, jak přicházely nemoce a karantény, odpadaly nejmladší hráčky a musela jsem doplňovat zkušenými hráčkami. Holky porazily těsně Nusle, výrazně začínající Nové Strašecí a těsně Brandýs. Navíc se ráno zasekl Melounek a tak si Hedvika musela poradit se stolkem. Nakonec ale v průběhu dopo přišla sms, že Anča píše, Kůďa píská, vše skvěle odsejpá :-).  Když jsem se vrátila z KP, zjistila jsem, že Márty se SBŠ prohrál o 2b a neplánovaná porážka ho asi v den jeho 30tých narozenin moc nepotěšila. Tak Ti jménem nás všech HB přeji, aby těchto neplánovaných porážek bylo co nejméně a málo bylo i těch plánovaných. Důležitou výhru si připsaly  posilněné DL U17, když doma porazili Děčínské Válečnice. A o smolné 2 body prohrál i Renda s A-týmem v Poděbradech.

A program na podzimní prázdniny a další tréninky si myslím, je jasný...jak čtu hodnocení trenérů - střílet / střílet / střílet a začít dvojtakty....

Sdílet