HB týdeník, aneb očima prezidentky

náročný víkend 16.+ 17.10.

Z víkendu jsem úplně utahaná, ale plná dojmů…Bylo to v tom dobrém slova-smyslu šílené, ale tak, jako kdysi…tak jen doufám, že to vydrží a stále budeme moci sportovat, přestože žití s covidem a karanténami je dost náročné na pružnou organizaci.

V pondělí je valná hromada ČBF. Nespokojených hlasů je čím dál tím více. Já patřím k nim. Ale naposledy jsme kvůli ČBF dostala mrtvici, takže se už do ničeho angažovat nehodlám….Jsem zastáncem změn a to na úrovni zrušení krajů a zavedení centrálního řízení. Nemyslím si, že basket je tak „velký sport“, že by potřeboval 10 krajů….Z praktického, organizačního a sportovního hlediska si myslím, že je to jasné. Politicko-finanční tahy neznám a tam se asi kola změn zadrhávají. Ale opět se mi to potvrzuje. Na soutěže, které hrajeme ve Středních Čechách si zajišťuji sama rozhodčí. NRL se přihlásím na ČBF, pak mě „přidělí“ do Severních Čech a rozhodčí řeší Praha…

V sobotu jsem prožila 10 hodin v hale a večer jsem fakt měla dost…..V pátek večer blesková akce – USK U11 karanténa, změna nedělního programu PP. V 8,00hod jsme v hale, ale ta je zavřená. Naštěstí se podařilo otevřít brzo, takže mohu vše připravit, aby se mohlo hrát. U11 jsou prvním mým týmem, který letos nastupuje ve větším počtu, než je dovolené minimum (10). Ovšem s výkonem, který zcela ničí mojí nervovou soustavu….10tky a 11tky jsou první moje hráčky za 30 let trénování, které nebojují, nebrání…S Tygry prohráváme o 10b, dáme pauzičku a čeká nás Sparta. Vstup opravdu šílený – výklus do obrany mě přiváděl k šílenství, místo agresivní obrany „doprovod“ útočníka a sledování jak dává koš….trpím….a hlavně nevím, co s tím….nicméně hráčky se postupně vzpamatovávají a hurá, závěr patří nám a vyhráváme. Během dopoledne měl fofr Renda, když řešil situaci jedné hráčky, které ráno přišla zpráva „mazej do karantény“….po desítkách telefonů a dotazování co a jak vše nakonec dopadlo dobře, karanténa se  jí nakonec netýkala a Anita mohla nastoupit. Ale slušnej blázinec. V EL U19 jsme hostili Žabiny. Největší problém přišel hned na počátku a to když jsme měli spojit asi tisíc drátů a spustit TV-com. Holky stále nejsou kompletní, ale přesto odehrály skvělý zápas plný rychlých protiútoků a zaslouženě vyhrály. Řada přichází na ŽL U15. Pouklidím halu, posbírám posmrkané kapesníčky, ale na poslední zápis už skoro nevidím a napsala jsem jej jak čuně…  Ani v U15 nenastupujeme v plné síle a některé hráčky po delších tréninkových pauzách. Klatovy jsme nenechali moc nadechnout a hned v 1/4 šli do výrazného vedení. V druhé půlce jsme soupeři nějaký prostor dali, ale stovečku jsme stihli tipťop a řízečky budou od Moreirů. V průběhu toho všeho přichází zpráva od Romany, že DL U19 o 2 body prohrává na USK. Velké trable si prožil Petr V. na NRL, neboť nějakým šumem nedošel nikdo na zápis a Petr tak psal zápis a kaučoval svých 7 svěřenkyň, které o 30b prohrály s Berounem. Bylo mi ho líto a moc se omlouvám. Jak říkám, šílený den…

I neděle je náročná, i když kvůli covidu nakonec zkrácená. Takže v hale jsem pouze 7hodin. Ráno zahajuje Renda a děvčatům zjevně ranní vstávání neudělalo dobře. Soupeř jde do dvouciferného vedení a nám se nedaří. 2x se holky během druhé půlky dostaly na rozdíl 1 koše, ale ani jednou nepřišel zlom. S KP Brno prohráváme o 2b. Mártyho děvčata čekají Strakonice. Naše holky poctivou prací a dobrým nasazením jdou od počátku do vedení a jen ho navyšují (a mile překvapily 08). Strakonický kotel fanoušků se nedočkal žádné změny a radost po zápase byla na naší straně. Holky si šly po utkání tradičně plácnout s rodiči. To už se rozcvičovaly U11. Jak to viděly, tak prý jestli by si mohly jít plácnout s holkama taky. Jasný, jsme jeden tým, jedna rodina. Pro mrňata skvělý zážitek a když pak během 1/4 řádily na hřišti a já nestačila zírat, říkala Lucka: „my chceme hrát jako velký holky“…tak tomu se ani trošku nebráním a budu jen nadšena, pokud tomu tak bude. A to, co mrňata předvedla – ještě teď se mi tomu nechce věřit, že to byly ty samé hráčky, jako v sobotu. Běhaly, bojovaly, přihrávaly si….takže si nakonec užily ten skvělý pocit vítězství, který nám sportovcům stojí za ty hodiny dřiny v tělocvičny, litry potu a řev trenéra. Jen to plácnutí s rodiči musíme příště lépe vyladit J.

No a ještě jak dopadly naše týmy na venkovních palubovkách? U19 po sobotní těsné porážce v neděli porazily Aritmu a konečně si zapsaly vítězné body. Petr Vrzal v NRL naučil matky práci u stolku a v neděli holky porazily Toužim. Petr označil vítězství „takové přes závit“, ale i to se počítá a před holkama smekám. V KP nás čekal Brandýs. Namixovaná sestava se rozjížděla pomaleji a díky vlažnému začátku jsme prohrály o 20b. Ale opět – velice cenné herní zkušenosti.

Následující týden nás nečekají žádné změny – i když nikdy neříkej nikdy, takže žádné plánované změny.

Pátek je sudý, takže 15,00 – 17,00hod Zličín všechny 10+11, ŽL U14 všechny 08+09.

Následující týden jsou podzimní prázdniny. Odložené utkání odehrají ženy (26.10. v Kralupech). Rozpis tréninků je na webu, ale protože některé školy dávají volno už v PO a ÚT, uděláme ještě upřesnění na základě vaší účasti. Přijde JUPÍ a prosím potvrdit ať podle toho můžeme tréninky sestavit a zajistit haly. Jen připomínám, že hráčky kategorií U14 – U19, zejména pak nejvyšších soutěží, by trénovat měly….

Sdílet