HB týdeník, aneb očima prezidentky

vítězný poslední přípravný turnaj, vstup do EL U19, aneb víkend 18. + 19.9.

Máme za sebou 3 víkend v září a vše si pomalu sedá  do běžného režimu – než zase přijde „kouzlit“ covid. Soutěže zahájily naše extraligové U19, rozběhly se nižší soutěže KP U13 a NRL U15 a na poslední přípravný turnaj odjely naše U13.

V týdnu jsme otevírali všechny naše přípravky na školách. Dětí přišlo plus/mínus stejně jako vždy, ale pevně věříme, že ještě nějaké dorazí. Přípravku v Chýni jsme nakonec nedokázali otevřít, protože jsme nenašli trenéra (Chýni následně obsadili Tygři). My další přípravky bohužel otevřít momentálně nemůžeme, neboť nemáme trenéry pro tuto práci. Nicméně se mi podařilo po 27 letech předat všechny přípravky mladým trenérům a stalo se něco neuvěřitelného – poprvé po 20ti letech budu mít jeden den v týdnu volno !!!! Bože, co s ním???.... Všem novým trenérům držím palce, aby je práce bavila a tím bavila i děti.

Co nás čeká tento týden?

Ve středu klubové focení, čemuž předchází úprava některých tréninků (příprava na víkendová utkání) – o změnách budete informováni svými trenéry.

Víkend je „sudý“, tedy trénujeme U12 (všechny 2010 + všechny 2011) / ŽL U14 / EL U17 / ženy A / DL U17 / ženy KP

 

Já víkend prožila na tradičním turnaji v Kožlanech (jak jsme hrály, opět najdete v detailu zápasu). V týmu máme několik hráček, které mají problémy s koleny a tak jsme nakonec odjely pouze v 10ti (10tky jsem nechala doma, aby hrály KP). Bohužel ani ta poslední nemocná kolena nevydržela a Sejvina mi v neděli smutně hlásila bolest. Takže mě nezbývalo, než udělat nějaké rozhodnutí – hraj ať střídáme na pětky (čekalo nás semifinále) a nebo nehraj, kolena jsou důležitější – B vyhrálo. Turnaj jsme nakonec vyhrály, ale bylo to s jakousi hořkou příchutí toho, že jsme nestřídaly na pětky, ale jako v U14 – pasarele (nevím, jak se to píše…, ale hráčka hraje pouze 3 čtvrtiny). Faktem ale je, že nad Tygry jsme výrazně vedly už v půlce a Plzeň jsme porazily o stejných 10b jako v úvodním utkání, kdy jsme ještě točily celé pětky. V all stars byla Maruška Choutková a Terka Petrovická se stala nejlépe střílející hráčkou trestných hodů.

Jen se lehce pozastavím – herní úroveň díky covidu je jako v kategorii U11 a když se tak ohlédnu za předchozími turnaji….tak nevím, kde jsme udělali chybu s 10tkami a 11tkami…nebo jsme jediní rok běhali po parku?, nebo jsme jediní nedoplnili tým hráčkami jiného klubu?, nebo ???....je třeba s tím něco začít dělat.

Dostala jsem se do stavu, že začínám předávat práci dalším lidem – doposud jsem dělala skoro vše, to skončilo :-). Takže první do vody byla hozena Andy Hájková, která zaskakovala za zraněnou Báru Novákovou, jako hlavní kauč KP U13. Zadala jsem pokyny co dělat a před zahájením jen lehce kontrolovala, zda to šlape (on ty moje pokyny málokdo čte…). Vše nakonec proběhlo – nikdo není nenahraditelný :-). KP U13 je pro nás soutěž určená především pro 10tky a nové 09tky, občas přidám i další 09tky. Je to soutěž, kde sbíráme zkušenosti a výsledek není tou nejdůležitější veličinou. Doma jsme v sobotu rozdílem 2 tříd prohrály s děvčaty z Říčan a v neděli po zlepšeném výkonu holky prohrály v Kralupech.

NRL U15, soutěž, kterou jsme silou vůle i přes nezodpovědné odchody některých hráček zachránili, povede v této sezóně Petr Vrzal. V prvním kole holky jasně vyhrály v Lovosicích a prohrály o 10b s Louny, které mají postupové ambice.

V EL U19 máme takříkajíc druhou premiéru…loni se odehrálo pár zápasů a konec, takže letos by to snad mohla být naše premiérová sezóna. Komplikací bohužel, ale bylo víc než dost. A to zejména těch technických kolem – v SO nešel TV-COM (mojí chybou), v NE techničák – tech.problémy. Výsledkově to bylo 1:1. Ostravu jsme porazili o 20b a s Havířovem jsme smolně prohráli o 9b a navíc jsme přišli díky zranění o Vejvinu.

Tedy obecně – po covidu přišlo víc zranění, než je běžný „sportovní průměr“. K tomu se začínají objevovat karantény…pevně věřím, že tuto situaci zohlední ČBF (třeba mimořádně o něčem podat včas informace)  – myslím, že nás letos ještě nečeká plnohodnotná sezóna. Tak pojďme vše „uvolnit“ tak, ať se hlavně hraje, ať se neplatí pokuty za přeložení, ať se hraje bez stresů, zda se postoupí / nesestoupí.

Během týdne najdete na webu informace o trénincích během podzimních prázdnin.

Sdílet