HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 4.+ 5.9. = plný přípravných turnajů 

Máme za sebou první víkend sezóny 2021/22. Ten tradičně patří přípravným turnajům. A protože soutěže začínají stále dřív a dřív, není na tyto turnaje moc prostoru.

Ještě než se za víkendem ohlédnu, pár info k tomuto týdnu:

  1. Tento týden už všechny tréninky běží podle plánu. Začne se i na Arabské – prosím hráčky, než tam nastěhujeme věci, aby si nosily svoje míče.
  2. O víkendu jedeme ještě tři turnaje (DL U19, EL U17 a U11), takže budou upraveny páteční tréninky – viz samostatný článek v novinkách
  3. Opět najíždíme na systém omluvenek – nejdeš na trénink, pošli sms omluvenku. Ideálně rodiče – nebylo by poprvé, že dítě nechodí na tréninky, omlouvá se a rodič o tom vůbec neví.
  4. Prosíme o potvrzování nominace JUPÍ, ať trenér ví, zda hráčka jede, či ne

No a jak to tedy o víkendu bylo.

Já s U12 vyrazila do Ostravy. Na Hlavák jsem vezla Johy a hned v metru jsme potkaly Vavrocha – přejížděla na Čerňák, odkud U19 jely do Trutnova. Na nádraží pak mávaly 07, které chvilku po nás vyrazili s Mártym směr Kyjov. Mě se tým, nově poskládané 10+11 sešel včas, ale cestou jsme nabrali 37min zpoždění a na zápas dorazily asi 10min před výkopem. První zápas jsme hrály proti BŠ Tygři Praha. Holky toho měly plné zuby, dostaly jsme nařezáno o skoro 30b a byla to přehlídka začátečnických chyb a…bohužel jsem ve hře postrádala bojovnost. Po zápase jsme měly hrát s Basketem Ostrava a já vidím přicházet SBŠ Ostrava. Na můj naivní dotaz mi bylo řečeno, že ve čtvrtek večer přišel mail s úpravou rozpisu – Basket Ostrava se odhlásil a tak máme v pátek zápas proti BŠ a SBŠ, v sobotu pro změnu proti SBŠ a BŠ a v neděli se vracíme do páteční varianty. Tak co na to říct….Páteční zápasy jsme oba hodně prohrály. V sobotu jsme hodně prohrály jen s Ostravou a to i přes výrazné zlepšení našeho nasazení, bojovnosti a obrany. Porazila nás skvělá ostravanda s č.1. Po pauze jsme nastoupily proti BŠ a holky hned od úvodu bojovaly, zlepšila se zase o fous obrana, do útoku se zapojovaly další hráčky a hned to bylo veselejší. Největším problémem byly rozhodčí, resp.mladší z dvojice, která motala autové vhazování a totálně všem pletla hlavu. Nicméně my jsme nervy na uzdě udržely a BŠ nakonec porazily. Odpoledne nás čekal program na místních slavnostech a holky si to moc užily. Co ale bylo hodně důležité – tmelila se parta. V neděli to zase byla smršť. S Ostravou jsme do půlky celkem držely krok, ale nakonec z toho bylo zase děsivých minus 30b. Na BŠ už nám chyběla síla a tak jsme prohrály i poslední zápas. Přestože to byl dost divný turnaj, holky odehrály hodně minut, získaly cenné herní zkušenosti a cestou domů ve vlaku bylo jasně vidět, že i jako parta se hodně daly dohromady.

Jak viděl Márty turnaj U15 v Kyjově?
Ročník 2007 odjel otestovat svou práci v přípravě na Moravu. I přes komplikace s dopravou jsme si dokázali poradit ihned po příjezdu s Prostějovem. V sobotu nás čekala tři utkání a upřímně nám sobota moc nevyšla... Nejprve utrápená výhra s Bruntálem, poté prohra s favorizovaným Hradcem a večer asi největší zklamání prohra s Olomoucí v přímém souboji o finále, přestože jsme ještě ve 2/4 měli dvouciferný náskok.  Po náročné sobotě jsme si ale spravili chuť v neděli v souboji o bronz s domácím celkem. Do All star pětky turnaje byla vybrána Ema Bláhová. Přestože se ve hře sem tam objevovaly věci, které chceme hrát, zejména poslední zápas byl z naší strany asi nejvydařenější, převažovaly spíše chybičky, na kterých musíme začít intenzivně pracovat. Na druhou stranu nesmíme zapomínat, že hráčky naskočily po korona pauze a tento turnaj byl pro nás hodně přínosný a dokážeme se od něj odrazit.

Kateřina s U14 hrála v Praze a viděla to takto:

Družstvo U14 odehrálo turnaj na pražské Královce. Rozlosování nám moc nepřálo a dostaly jsme do skupiny 3 kandidáty na titul mistra ČR. Nebyl to tedy lehký úkol a v každém zápase se hned v 1/4 ukázalo, kdo tempo hry povede. Naše mladé družstvo nebylo schopné převést balón, ubránit 1/1 a bohužel ani dát koš. Proto jsme v neděli hrály skupinu o 9.-12.místo. Proti Litoměřicím jsme začaly hrát bohužel až v druhém poločase a náskok 10 bodů se těžce stahoval. Hráčky bránily, bojovaly, byly aktivní. Koncovku dohrávaly kompletní 09 a zvládly jí skvěle! Štěstí se na nás ale neusmálo a tak jsme prohrály pouze o bod. Se Slovankou to byl stejně vyrovnaný zápas, stejně bojovný. Do hry se více aktivně zapojily i 08, což jsem velice uvítala, ale opět jsme nedokázaly stáhnout náskok a prohrály jsme o 4 body. 

Družstvo má i velice těžké soupeře ve skupině B v ŽL. Ale my budeme makat a bude to lepší a lepší. 

Chtěla bych pochválit mladice Pozníčkovou, Kratochvílovou, Choutkovou, Urxovou ale i držáka Urbanovou. Potěšil mě i výkon Vrzalové v posledním zápase, kde ukázala, že jako pivot umí hrát a já doufám, že to uvidím vícekrát za sezonu. 

No a poslední slovo má Renda a jeho výlet s EL U19 do Trutnova:

Hodnocení turnaje U19 v Trutnově

 

Vždycky, když se prohraje finále, tak je to taková černá kaňka za jinak povedeným turnaje. V základní skupině jsme až do finále prošli velice hladce a vlastně nás žádný soupeř pořádně neprověřil. To udělala až Sparta ve finále do kterého jsme vkročili velmi nepovedeně a po několika minutách svítilo na ukazateli skore 0:15. Děvčata však dokázala na tento špatný vstup odpovědět a ve třetí čtvrtině jsme dokonce o 15 bodů vedli my. Bohužel toto utkání se nám opravdu hodně nepovedlo a spousta individuálních ,řekl bych mentálních chyb, dovolilo soupeři otočit a nakonec šťastně vyhrát o 3 body. 

 

Výsledky : HB-Trutnov  90:58

                 HB-Ústí 101:44

                 HB Žabiny 98:69

                 HB-Sparta 77:80

 

Nejlepší střelci : Pilařová 77,Vejvodová 57,Hibalová 54

 

Potěšit nás může účast dvou našich hráček v ALL Star : Pilařová a Hibalová. Nejužitečnější hráčkou našeho týmu byla Vejvodová.

 

Sdílet