HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 12.+13.6. / ROZLUČKA / DRESY

Tréninky běží, vše více, či méně normálně klape. Mě přibývá papírování, ale i s tím se počítalo. A kromě tréninků hrajeme.

Ve čtvrtek přijíždí holky z Kralup, roč.2011+12 a my proti nim stavíme 10+11. Smrča a Machura mají zákaz střílet, aby se do hry zapojily všechny hráčky. Nakonec zápas končí netradiční plichou, stejně, jako na podzim v Kralupech. Poté nastupují EL U19 proti Litoměřicím a to byl mazec…. Skvělá obrana a brejk za brejkem. Vyhrály jsme o třídu a musím někdy vzít holky malé holky jako diváky, aby viděly, jak vypadá obrana.

Márty během týdne hraje s EL U17 turnaj na Spartě. Sestava stále nekompletní a navíc bez hostů. Když jsem se Mártyho dotazovala na výsledky, přišla odpověď: „Nechci o tom mluvit“….tak se raději neptám a vím, že je zle.

V sobotu ale Márty s 07+08 v novém, ale zároveň hodně „děravém“ složení poráží oba soupeře na miniturnaji na Slovance. 

No a akcí víkendu byl první opravdový turnaj našich budoucích U11, tedy 11+12. Upřímně, když jsem minulý týden byla na turnaji s 10, čekala jsem od nezkušených hráček výrazné porážky. Ale holky mě překvapily. Naopak od 11+12 jsem ve skrytu duše čekala lepší výkon. Ale byly jsme pomalé, bojácné, nesebevědomé. Vše bylo velkým překvapením, nejednou došlo i na slzičky „zklamání“, ale každá minuta na hřišti nás posouvala. Trošku se mi zdá, že děti po covidu přestaly přemýšlet a já vše vysvětlovala stále dokola a dokola. Naneštěstí všichni soupeře byli chlapci a některé výškové rozdíly byly až komické. Jediný dívčí tým, který jsme potkaly, bylo BŠ dívky, v boji o poslední místo na turnaji. Holky domácího výběru ale doplňovali kluci a právě díky jim jsme nakonec podlehly i v tomto zápase. Ale nevadí. Každé začátky jsou těžké a je třeba odehrát mraky zápasů, abychom získaly zkušenosti. A pak se teprve můžeme bavit o výsledcích. Nejlepší hráčkou našeho týmu byla Julie Škapová, mě osobně nejvíce překvapila Alice Štěpaníková. A největší radost mě udělala každá, které vyslyšela mé hlasité prosby, aby bojovala.

Pokračujeme dále s tréninky a máme tam jednu úpravu na středu.

Ve středu 16.6. hrají přátelák 09 (Zličín 17,30hod, sraz v 17,00hod) a po nich od 19,00hod U17 (trénink žen+U19 přesunut na Aritmu od 18,30hod)

Řeším rozlučku. Ještě ladím místo, ale termín by měl být ČTVRTEK 24.6. Tak si prosím udělejte čas, ať se konečně po roce můžeme všichni potkat. Neplánuji nic velkého, jen příjemné posezení přátel.

DOROSTENKY  - Během podzimních turnajů jste si mezi sebou různě půjčovaly starou sadu dresů. Tu bych nyní potřebovala vrátit !!! Doneste mi to na Zličín. Nové sady si zatím nechte u sebe.

DRESY – během příštího týdne připravím rošádu. Tedy rozdělím dresy na příští sezónu. Někomu zůstanou stejné, někomu se posune velikost, někdo bude muset změnit i číslo. Jak už jsme psala, musím vše sestavit tak, aby hráčka měla 1 dresy na všechny soutěže, kde bude  hrát. A věřte, že to není jednoduché. Až to rozdělím, dám pokyn k výměně, kterou bych ráda udělala ještě během června, abychom na podzim už mohly jet ve správných dresech.

Soutěže jsou přihlášeny. Čeká nás jich víc, než dost a tak pevně věřím, že to zvládneme. Znovu připomínám, že asi budou problémy u stolku zapisovatelů a žádám rodiče o pomoc. Všechny holky hrají každý víkend a ne vždy to dokážeme vyrýt.

SOUSTŘEDĚNÍ – jak jsem říkala, jedu řešit stravování, takže podle toho se definitivně rozhodne o doplatku. Ohledně dopravy busem – jako vždy. Pro dobrotu na žebrotu. Zhruba 1/4 rodičů vůbec nereagovala, takže nevím….

Sdílet