HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 5.+6.6. a následující týden

Konečně….zase ten starý dobrý pocit věčného nestíhání…. Je pravda, že i sebe rozběhnout z nuly na 100 (asi na 80...) bylo dost náročné a myslím, že jsem stále ještě to správné tempo nechytla.

Během týdne frčí v plném tempu tréninky, řešíme dresy, e-shop, přihlašují se soutěže a já stále v některých kategoriích úplně nemám jasno. Dolaďujeme soustředění a chystáme se na víkendové turnaje.

Ze čtvrtka na pátek jsem měla měření tlaku Holtrem. Hodnoty po celou dobu v rámci mé diagnózy a pak najednou přesah do neměřitelných hodnot. Paní doktorka se ptala, copak, že se mi to stalo – odpověď byla jasná – začal trénink :-).

K víkendovým turnajům nastoupily 06+07 na Spartě, Káča odejela s nově složeným týmem 08+09 do Brodu, já se svými nováčky 10+11 na Slovanku a na miniturnaj žen vyrazily i naše U19.

Márty měl nekompletní sestavu a tak žádné zázraky moc nečekal….ale nakonec holky hrábly, porazily jak tým domácích, tak Brandýs a Sadskou a v sobotu odpoledne ukončily turnaj jako jeho vítězky.

Kateřina odjela do Č.Brodu s úplně nově složeným týmem. Je jasné, že to chvilku potrvá, než se všichni sladí na jednu notu, ale první tmelení kolektivu proběhlo a zdá se, že by vše mohlo klapnout. Bohužel někteří naši soupeři již sáhli ke clonám, na které naše holky fakt připraveny nebyly…no, ale my se to taky naučíme…bohužel během roku v parku na to nebyl úplně čas… V úvodním zápase holky porazily v závěru Slovanku a Matýsek tak mohl být poprvé v kruhu, kdy holky zpívaly vítězný pokřik. V sobotu jsme prohrály s výborným týmem ze Slaného a převálcoval nás i USK. Ani v nedělním utkání proti BŠ jsme nebyly úspěšné a tak odjíždíme s bramborovou plackou.

Moje 10+11 doznaly během posledních měsíců obrovských změn. Několik hráček odešlo, několik přišlo, herní zkušenosti mají pouze 3 hráčky a to minimální. Řada hráček zažila svoji herní premiéru a některé po měsíci basketbalového tréninku. Všem jsem vysvětlila, že jsme víceméně začátečníci, že si musíme projít řadou porážek, než začneme vyhrávat, ale složení týmu v této podobě se mi moc líbí. V kategorii U11 o vítězství rozhoduje počet hráček, které mají herní zkušenosti z předchozí sezóny, kde hrály se staršími hráčkami. Když jsem tedy hráčky „uklidnila“, že není nutné vyhrát, dostala jsem pak „vynadáno“, že jsem je nemotivovala k vítězství :-). Nicméně holky se lepšily každou minutou na hřišti, bojovaly, snažily se bránit, jednoduše hrály dopředu. Pochopitelně jsme ale zaplatily za začátečnické chyby, ale to jinak nejde. Čekala jsem drtivé porážky, ale nakonec jsme prohrály 2x (jednou o 3b, jednou o 1 bod – a jak známo, porážka do 5bodů jde na účet trenéra…) a 2x jsme vyhrály, což v součtu bylo 5.místo na turnaji. Velice pozitivní bylo, že holky se začaly „seznamovat“, začala tam vznikat parta a z toho mám obrovskou radost…a tak trošku i rodiče se začali seznamovat a to je jako bonus navíc.

V neděli večer ještě volal trenér dorostenek Renda a hlásil první místo v miniturnaji žen…pak přišlo několik dlouhých minut pochval, ovací a nadšení :-).

Tak to je opravdu zlatá tečka víkendu.

Nyní máme na programu další přátelská utkání a podle nich trošičku budeme upravovat program.

Ve čtvrtek 10.6. hrají přátelák 10 (Zličín od 17,30hod, sraz 17,00hod) a po nich od 19,00hod ženy.

Ve středu 16.6. hrají přátelák 09 (Zličín 17,30hod, sraz v 17,00hhod) a po nich od 19,00hod U17 (trénink žen+U19 přesunut na Aritmu od 18,30hod)

Sdílet