HB týdeník, aneb očima prezidentky

covid březen 2021

Můj týdeník se změnil na měsíčník….

Je to náročné a mám obavu, že se potácím v bráně rezignace…krok a padnu…. Naštěstí mám ale svoje děti, Matese a tak mám o volný čas postaráno :-).

Březen jsme prožili uzavřeni do svých příbytků a zavřely se nám i okresy. Je to takový paradox – k rodičům do Řevnic jezdím tak max. 5x do roka (jinak mám našlapané víkendy) a jak zavřely okresy, byla jsem tam 4x za týden….v kabele formulář s vysvětlením, proč tam jedu….

3 týdny března jsme tedy „jeli individuál“. Chvilku zase trvalo, než si holky na tuto formu zvykly, ale nakonec jsme to zvládaly. Nutno si ale přiznat fakta – některé na to prostě kašlou a není v silách trenéra je donutit něco udělat. Některé na to kašlou částečně, nějak sportují, ale zase nejsou schopny poslat trenérům výsledky své práce. Některé se na basket už vykašlaly úplně a další jejich život se bude ubírat jiným směrem (naštěstí se dají spočítat na prstech jedné ruky). Je to prostě holá realita sportovců dnešních dnů.  A co je ale nejstrašnější, když hráč dostane úkoly, nesplní je, nic nepošle, na urgenci nereaguje, na další taky ne….to mě vždy může vzít ďas – že ani nestojím tomu člověku za to, aby mě poslal do *****.

Obecně jsem dost zvědavá, kdo jak bude mít problém postavit týmy na příští sezónu, komu se nepodaří postavit nové U11. Taky jsem zvědavá, jak budou vypadat soutěže – ČBF stále nic neřeklo. Tedy něco se dělo – byl předložen návrh na změny soutěží mini, což si myslím, že je nezbytně nutné. Bohužel ale nějak to neprošlo, což je obrovská škoda…takže zase budeme hrát 4x za rok se stejnými soupeři, od listopadu bude jasné pořadí v soutěži….  

Márty dokonce spustil on-line tréninky. To, čemu jsme se celou dobu úspěšně vyhýbali. Poslední dny měsíce nás ale už doma nikdo neudržel a zase jsme vyrazili do parků.

Před chvílí jsme tu seděly s Kateřinou a přemýšlely, co by se asi teď dělo za běžného života – byli bychom v Klatovech na turnaji….. Jsme doma, já peču ze zoufalství beránky, Márty maluje byt…

A nyní upínáme svoji pozornost k tomuto týdnu. Covidová čísla padají a zdá se, že asi čtvrtá, nebo kolikátá vlna, se blíží ke svému konci. A zase je tu tlak na to, kdy se bude rozvolňovat (takže kdy asi bude 5 vlna?????). Ve hře je i návrat amatérských sportovců, zejména pak dětí. Tak uvidíme, jak jednání dopadnou a držíme si palce. Že by se třeba místo běhání po parku dalo „trénovat“ s míčem na venkovním hřišti….

Sdílet