HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 17. + 18.10. a týden do 25.10.

No, je to tedy divočina…

V pondělí a v úterý jsme si dali volno a čekali, s čím přijde Vláda. Přišla s tím, s čím jsme všichni čekali, že přijde. Nedá se nic dělat. Nikdo z nás netouží sedět zavřený doma, ale určitě stejně tak nikdo netouží být jedním z 500ti lidí v hangáru v Letňanech….

Rozhodli jsme se, že budeme chodit ven. V úterý večer jsem vydala základní pravidla a každý trenér si převzal skupinu hráček. Dané skupiny jsme si ještě přerozdělili na skupiny po 5ti, neboť těm je pohyb venku společně umožněn. Pro jistotu jsme se ještě všichni trenéři vybavili výkladem právníka, který trénink  venku v počtu 6 osob potvrzuje.

Upřímně….je to daleko náročnější, než klasické tréninky….skupinky jsou hodně živým organizmem a složení se stále mění – nemoc, karanténa, pozitivní apod. Takže vše obratem překopat a pořád dokola. Já mám třeba 8 skupin a je to docela mazec :-). Skupiny jsme sestavovali „regionálně“, aby bylo třeba možné využít nějaké společné dopravy. Opravdu piplačka….a pak přijde ta omluvenka…

Ve středu měla vyběhnout Káča a 07+08, Renda s U19 a ženami a i Márty s U17 a 06. Jenže počasí bylo hóóódně proti. Káča zadala holkám domů nějaké posilko. Pak si to šla sama odcvičit…po 30min vylezla úplně hotová. Já si kontrolovala, zda běhaly 09 a byly mi přeposlány odpovědi: „ ne / ne / ne / tady furt chčije“ …no, měly pravdu :-).

Čtvrtek nám ale přál. Káča dala volno. Já rozdělila své skupiny na Hůrku a Řepsko. Tam skupinky převzala Hedvika a holky nikam nemusely jezdit. Já se chystala na 15tou hodinu do Stodůleckého parku. Po obědě se u mě objevil Márty a že jde od 3hod s 06 do parku. Vytáhl kolo, protože byl v plánu velký okruh a pan trenér asi není v nejlepší běžecké formě. Já si tam pěkně pracovala s jednou skupinou a hle, vidím 5 osob, jak běží a za nimi jede Márty. Takže máváme a skáčeme po schodech dál. Pak jsem vyměnila skupiny a hle, přichází Renda a jeho 5ti členná partička. My starší trenéři dali přednost kratšímu okruhu, který máme celý jak na dlani. Pár dešťových kapek nás nerozhodilo, já dodělala ještě 2 skupiny a to opět kolem projížděl Márty, tentokráte se skupinkou „východ“.

Volný víkend nás vždy rozhodí, ale upřímně…není to úplně špatné mít volno.

Další týden by měl probíhat ve stejném duchu. Výběhy, doma posilko. Vše si řídí trenéři. Nevím jak velké holky, ale moje malé mají v plánu se i potkat s míčem. Počasí by nám tentokráte mělo přát a tak snad vše proběhne v pohodě.

 

PS: a chválím rodiče, kteří aktivně pracují s dětmi a to nejen v oblasti rychlých změn a úprav programu, ale i v oblasti sportu samého a chodí s holkama běhat a trénovat. Super :-)

 

Sdílet