HB týdeník, aneb očima prezidentky

před 27.+28.6. a po

V úterý jsme výběhy zakončily bazénem. Holky si tradičně užily radovánek v tobogánech a relaxovaly ve vířivce. Padl i pokus mě dostat na tobogán, ale bohužel…tam chodím pouze na základě sázky. 08 začaly vymýšlet předmět sázky, ale upozornila jsem je, že většinou je to za nějakou placku na MČR…přišlo ticho…asi mi nemají co nabídnout…tak nabídly alespoň to, že příští rok budu trénovat a makat :-). To ovšem bez tobogánu.

Dorostenky se odpoledne potily na Spartě, kde probíhal turnaj s názvem TESTLIGA. V našem případě tomu tak opravdu bylo – tímto skončilo měsíční testování hráček a skládání týmu na příští rok. Márty na každý ze 3 zápasů nominoval jiné hráčky, aby všechny dostaly šanci….a to nebyly holky ze SoHoPo…no, že někdy budeme „přebírat a vybírat“ v 05… V úterý večer si holky vyrazily na teambuilding  a zdá se, že nově složené družstvo by mohlo prožít fajn sezónu. Na TESTLIZE sice holky skončily poslední, ale to je opravdu úplně jedno…a první vyhrání z kapsy….však to znáte :-).

Středa byla v duchu loučení. Letošní rozlučka měla úplně jiný scénář. Koneckonců letos je vše úplně jinak, tak proč to i jinak nezakončit. V první části programu se sešly všechny hráčky v hale. Sestavili jsme smíšená družstva, což se bohužel nepovedlo ideálně. Trošku zde byl chaos a byla zjevná má ne úplná připravenost. Do toho měla hoňky Káča, protože Mates nebyl vyspalý a tudíž ne v dobrém rozmaru, Mártyho ve 13,00hod odvolali do školy,…bez mučení se přiznám – nebylo to špičkově zorganizováno. Pak se navíc ještě zamotaly některé nejmladší hráčky :-). Ale týmy do rukou kapitánek – HBžen, jsme nakonec nějak slepili a začalo se hrát ve skupinách. Poté se pokračovalo o celkové pořadí. Zde v boji o 5.místo porazila Bára Havlová Buřku, boj o bednu vyhrála Sykyta a odsoudila tak na bramborovou pozici tým Rebeky. Ve finále se utkala Bára Nováková a Mája. Ta nestihla losování a nakonec na ni zbyl nejlepší tým :-). Tedy zejména v kategoriích mini a žactva, kde se dostaly do vedení 20:8. Mohutný finiš dorostenek a žen Novajdy nakonec nestačil a tak pomyslné zlaté medaile vyhrála Mája a spol. Celá akce proběhla bez rodičů, jediný, kdo se mohl zúčastnit, byla Irena Hübschová. Míša totiž poprvé po necelém roce vlezla do trenek a zúčastnila se turnaje a to jako hráčka !!! Klobouk dolů páni doktoři, moc děkujeme - máme zdravou Míšu zase mezi námi.

Na závěr došlo i na tradiční rozloučení s trenéry. Já se loučila s 07 a kdybych měla na chvíli odhrnout roušku drsoně, tak se přiznám, že mi lezly slzy do očí. Budou mi ty pipky chybět.

Chybět mi budou i všechny, které ukončily kariéru (Šáma, Komár, Bendovka, Nikola Marková a Adéla Nováková). I když stále držím „B“týmy, aby mohly hrát všechny - basket jak vrcholový, tak rekreační, stejně občas někdo skončí. Nejprve mě to vždy naštve, že se tady snažím všem vytvořit podmínky a to mnohdy hodně komplikovanými řešeními s vysokými náklady, ale ze všeho nejvíc mě to mrzí, když někdo končí. A vždy si vzpomenu na svůj příběh. Začala jsem v 10ti na Spartě. Ve 14ti mě pro neschopnost vyhodili na Aritmu. Pochopitelně jsem chtěla končit. V září jsem šla do nové školy a do nového klubu. Chodila jsem z tréninků, brečela jak želva a měla pocit, že je konec světa. Basket jsem dělala kvůli basketu jako sportu a ne kvůli kamarádkám a nakonec jsem na Aritmě v „B“týmu našla skvělou partu, hrála mraky minut a prožila nejbáječnější roky života.                                                            Jak známo, změny k životu patří – ochody, příhody, nové výzvy jsou nedílnou součástí života.                                                                                        Přeji všem úspěšný život bez basketu a doufám, že vám zbyly jen dobré vzpomínky. Hodně úspěchů přejeme i Sáře L., která je jedinou hráčkou, která po letošní sezóně z HB přestoupila. Naopak k nám přestupuje 9 hráček, z čehož máme radost. Všechny v naší HB rodině vítáme a věříme, že zde najdou svůj nový basketbalový domov, kde jim bude dobře.

 

Pak přišla řada na rodiče. Holky se rozprchly do okolí haly a rodiče se sešli v místní restauraci. U Sousedů bylo vlídno a já všem děkuji za účast. Akce byla nahlášena hodně pozdě, hrála Slavie proti Plzni, byl to všední den a tak mi udělalo radost, že nakonec přišlo dost lidí. Krátce jsme  poseděli, něco popili a všichni se rozešli s přáním si užít prázdniny (hozenou rukavic – „vem si děti na celý červenec, už jich máme dost“, jsem nezvedla).

Sejdeme se na soustředění a znovu roztočíme ten náš kolotoč. Budeme hrát 13 soutěží, v dorostu obě nejvyšší, naše 10+11 vstoupí do své premiérové sezóny, otvíráme novou přípravku v Jinočanech a pevně věříme, že sezóna bude úspěšnější, než ta letošní a především, že vše proběhne v klidu a bez korony. A obecně – ve zdraví.

Letos jste byli ochuzeni o můj tradiční projev, kterým sezónu uzavírám. Sezóna ukončena nebyla a tak není ani projev. Postupně budou na webu hodnocení od trenérů jednotlivých soutěží.

Užijte si se svými dětmi ještě 6 týdnů a pak si je zase na 10 měsíců vezmeme my. Budeme odpočinutí, plní energie a cílů. Máme skvělé hráčky, bezva rodiče a tak cesty za vytouženými vítězstvími budou bezpochyby úspěšné a všichni si to budeme užívat …a …  o tom to je……

 

Vzhledem k tomu, že soutěže začínají strašně brzo, není víceméně možné absolvovat pořádně turnaje a zářijovou přípravu po soustředění. Během pár dní zde najdete rozepsaný program na období 24.8. – 24.9. Pak už vše pojede podle programu.

Sdílet