HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 30. + 31.5., týden před a po

V týdnu jsme začali trénovat v hale.

Na tréninku přípravky bylo plno a udělalo mi radost, že dorazila i řada hráček ze školních přípravek. Ve středu to trošku vypadalo, jak na veřejných náborech. Nejprve pohodový trénink 09+10 (10 nepřišly, ještě jsme nové rodiče „nenaučili“ reagovat na změny, sledovat veškeré dění a některé hráčky ještě mají jiné kroužky). Pak se přihnaly U14 a 20 lidí v hale – docela mazec… Káče s tréninkem pomáhl Márty a já byla kojnou. Matese ale vůbec nezajímala babička, ale bedlivě sledoval, co se děje na hřišti. Do družstva naskočilo několik nových hráček a tak vlastně skládáme nový tým. "Hrozí", že budeme mít ŽL U14 "A" i "B" a holky si tak bojují o své místo. Ale nebojte, máte čas, rozhodne se až po soustředění.

Jenže to zdaleka nebylo všechno. U17. Trénink jsme nechali na červen pro celou skupinu U17, tedy všechny 04+05+06. Jenže nikdo netušil, že rozhodnutí Výboru ČBF o „vyřešení“ sezóny 2019/20 přinese takový pohyb na „trhu“ hráček a soutěží. V hale se objevilo několik nových tváří, které by mohly doplnit náš extraligový kádr. S 30ti hráčkami na place pracovali 3 trenéři a přiznejme si, že to vypadalo spíš jak nějaký veřejný kemp, než klubový trénink. Mates měl oči navrh hlavy. Takových věcí !!! Pak si dal sváču a k mému úžasu usnul. V rohu tělocvičny, kde driblovalo 30 dětí.

Pak přišly U19 a nový trenér. Tým U19 v soutěži extraligy, kterou budeme převádět od Sokola Nusle, povede v sezóně 2020/21 pan trenér René Štěpánek. Věřím, že jeho bohaté trenérské zkušenosti mimo jiné i ze ŽBL, budou pro naše hráčky novou motivací a doplněný tým dostane vzpruhu a novou chuť do basketu. Pana trenéra mezi námi vítám a doufám, že vše bude klapat a všichni prožijeme pohodovou a úspěšnou sezónu. A ne jen jednu.

Oba extraligové týmy momentálně procházejí jakousi rekonstrukcí. Není to o tom, že chceme naše holky nahradit hráčkami z jiných klubů, ale v návaznosti na řadu „volných“ hráček „na trhu“, chceme této situace využít a týmy vhodně doplnit tak, aby naše účast v nejvyšších soutěžích byla důstojná, resp. co nejlepší. Dvě soutěže budeme mít i pro všechny hráčky dorostu, nikoho nechceme odsunout a nebudeme brát hráčky z venku na úkor našich odchovankyň. Toho se nikdo bát nemusí. Ale vzniknuvším konkurenčním prostředím si naše holky trošku musí hrábnout a o své místo se poprat :-). Nově příchozí hráčky mají týmy posílit a doplnit, nikoli vyhnat naše hráčky. Během června zde budou všechny trénovat a na konci sestavíme týmy tak, jak půjdou do sezóny.

Jak už jsem psala, plány na příští sezónu na papíře mám, ale ještě nejsou úplně vyjasněny některé soutěže. Tam musíme počkat na rozhodnutí Výboru ČBF, zda soutěž ŽL U15 bude vyřešena stejně, jako soutěže starších kategorií (tedy hraje ten, kdo ŽL U15 měl loni), nebo tam dojde k nějaké změně. Na základě toho dořešíme definitivně naše soutěže. Znovu opakuji, pro všechny hráčky opět budou 2 soutěže. Jen v některých případech musíme zvolit formu hostování v případě druhé soutěže. V některých ročnících na jednu soutěž máme dětí hodně a ne všechny by si zahrály, ale na postavení dvou je jich málo. Výbor rozhodne 4.6., následně musíme vše doladit a poté budete mailem informováni o sezóně 2020/21.

Jako reakci na středu, lehce upravíme tréninky, aby byly smysluplné.  Úpravu najdete v rozpise tréninků na 25.5. – 25.6., nad tabulkou.

  • Turnaj ve Slaném pro 08 PLATÍ !!!! Info na týmy/minižákyně/U12/zápasy/turnaj Slaný 20.6.
  • Přátelák v Klatovech plánují 07 a to jako velkou akci, kam pojede 20 hráček !!! Kateřina si chce prohlédnout celý kádr. Info dodá Kateřina.
  • Přátelák 09 se odehraje na Kladně v pátek 12.6. Přijde JUPÍ
  • pokud budou nominace přes web, zda platí ještě označení kategorií z loňské sezóny !!! Web bude na novu převeden až v létě

 

Sdílet