HB týdeník, aneb očima prezidentky

před a po víkendu 16.+17.5.

V týdnu probíhaly tréninky venku a tam hraje největší roli počasí. A protože předpovědi poslední dobou nejsou moc přesné (slyšela jsem, že pokud nelétají letadla, chybí meteorologům část dat), je to trošku sázka do loterie. Například v úterý mě začínal trénink v 16,00hod. Celé dopo byl déšť na spadnutí a předpověď hlásila první kapky na 16,00hod. Dilema jsme rozlouskly s Káčou v poledne – jde se, děj se vůle Boží. Kolem 14,00hod se obloha vyčistila a my tak nakonec všichni prožili pohodové tréninky (Márty měl pro jistotu čepici…). Čtvrtek byl klidnější a řada z nás věřila, že hezky bude především v neděli, kdy probíhala velká akce v Rudné.

Své organizační schopnosti a nadšení spojili Pavel Kraus a Honza Sedláček (Bláha) a společně s dalšími rodiči 07 zorganizovali akci nesoucí vypovídající název – Corona Streetball Cup Rudná 2020. My s Káčou jsme pozvání na 0.ročník přijaly a společně s Matesem vyjeli do Rudné. Počasí skutečně přálo a my všichni prožili bezvadnou neděli, plnou hodnotných sportovních výkonů, legrace, nejrůznějších lahůdek a především pohody.

Zavítala mezi nás i Míša, která si odnesla zlatou medaili. Nad svojí nemocí vyhrává a my si s ní její radost užíváme. A moc držíme palce, aby se ta potvora už nikdy nevrátila.

Na holkách občas bylo vidět, že jim tréninky chybí a tartan, že není jejich „domácí“ povrch. Zato někteří rodiče doslova zářili. Obrana paní Slunečkové byla nepřekonatelná, byť často hóóódně osobní a Slunce nebylo vždy s jejími výkony spokojeno, což celkem jasně dávala najevo; hoď a běžky Pilarky a pana otce byly jak z učebnice a střelba p.Pilaře byla s výbornými statistickými čísly (je vidět, že umí využít čas před zápasem a pravidelně trénuje); u Sedláčků-Bláhů to dost často jiskřilo, ale nakonec jsme byli všichni rádi, že to Honza „udejchal“. Hvězdou se ovšem stala pí.Pitráková, která s Pitrýsem postoupila´až do samotného finále. Jistě, měly výhodu – od lajny skvěle kaučoval p.Pitrák. Občas se ze hřiště ozvaly výtky a to oběma směry = dítě – rodič / rodič – dítě…musím říci, že jsem se hodně bavila !!!

Nakonec se mi dostalo té cti, že jsem mohla předat diplomy a medaile vítězům. Bronz si z Rudné odváží Ema Bláhová s tátou, stříbro zůstává v obci a pyšní se jím Adéla Pitráková s mámou. Zasloužené zlato si do Kladna odváží kapitánka týmu Julie Pilařová s otcem. Ceny a především bezvadné zážitky a vědomí, že jsme součástí fajn party, si odvážejí všichni. Včetně DJ a rozhodčích. Po posledních slovech rozloučení se rozběhl úklid a než jsme s Káčou stačily sbalit Matese, který to naprosto v klidu prospal, bylo vše takřka uklizeno. Takto funguje tým.

Všem děkujeme za bezvadnou neděli a přiznávám – korona mě osobně nevadila. Vůbec se mi nestýskalo po basketu, dětech, lidech a těšila jsem se, že budu doma „zavřená“ alespoň do prázdnin. Neděle mě ale přesvědčila o tom, že být mezi takto fajn lidmi je báječné a lepší, než sedět doma. Dostala jsem impulz a myslím, že je čas se vrátit do života a stanout s píšťalkou mezi svěřenkyněmi.

Takže jdeme do toho !!!!

 

25.5. celé HB nastupuje do sezóny 2020/21.

Začneme trénovat v lehce upraveném režimu (bude samostatný článek), již v nových kategoriích na další sezónu, pod vedením svých trenérů. Co nás čeká v následující sezóně, vám všem přijde během týdne mailem.

BEZNADĚJE 2020 – ZRUŠENY.

Závěrečná tečka ale bude smutná. Po rozmýšlení sem a tam a dvakrát zpět, jsem nucena zrušit BEZNADĚJE 2020. Bude tou dobou sice už povoleno asi i 300 osob, ale s rouškami, s odstupy 2m a dalšími omezeními. Je mi úplně jasné, že všichni řeknete, že to dodržíme, ale pak se to prostě zvrtne, všichni řeknou, že je to jedno. Já jsem organizátor a já nesu odpovědnost a proto musím rozhodnout takto, přestože mi to moc mrzí.

Nicméně se nějak rozloučit musíme. Proto proběhne rozloučení v posledním týdnu v červnu (22. – 26.6.) a to postupně s jednotlivými skupinami. I to najdete v samostatném článku.

Protože byly ukončeny všechny soutěže bez vyhlášení výsledků, neproběhne ani tradiční akce Pražského basketbalového svazu – Den Přeborníků.

Zrušen byl i turnaj U11 (10+11) v Brandýse a bude přeložen na září. Naopak turnaj 08 ve Slaném proběhne 20.6. (domluvíme se, zda pojedeme).

Sdílet