HB týdeník, aneb očima prezidentky

Ke stavu basketbalu v HBB, Čechách i na Moravě k 31.3.2020.

V HBB je momentálně nastaven program následovně:

 

ŠKOLNÍ PŘÍPRAVKY + TURNAJE NADĚJÍ

Přípravky na školách jsou momentálně uzavřeny. Končit mají na konci května. Jak se školy otevřou, počítáme s tím, že opět začínáme trénovat a přípravky protáhneme až do konce června (resp. do 26.6.). V návaznosti na to by proběhly i upravené turnaje Nadějí. Případně ještě nějaký turnaj zařadíme v červnu.  

 

U19, U17 a U15 dostávají pokyny a tréninkový program od Mártyho.

U14 a U13 přebírá Káča a i vy dostáváte tréninkový program, který bude během tohoto týdne lehce upraven a rozšířen.

U12 a U11 přebírám já. Ke cvičením, která dostáváte, dostanete ještě nějaká další, vhodnější pro vaši kategorii.

Do programu jsme zapojili i U10 (tedy děvčata roč.2010 a 11, která trénují i na Zličíně). Čtěte dole Špunty a Šmoulinku.

 

Prosíme všechny rodiče, aby děvčatům předávali úkoly, které na mail dostanou.

 

Kromě individuální přípravy vám zasíláme i další doplňkový program a jen bych ráda řekla, že to není na bázi „kdo chce, udělá“, ale je to pro všechny a „povinně“. Sice chápu, že máte věci do školy, ale myslím, že se to dá zvládnout….

 

Staro/nově do 11.4. budeme všichni doma. Některé basketbalové prvky a posilování se dá lehce udělat doma. Něco můžete dělat venku na hřišti. Předpokládám, že ve většině rodin se dbá na pohyb a určitě občas jdete ven a něco děláte.

 

Dále platí, že jakmile se budou povolovat omezení, začneme chodit běhat společně. Info opět dostanete mailem. Za tímto účelem (aktivnější komunikace v době korony), byl zřízen nový mail: hbbasketpraha@email.cz.

 

Jak následně zjistíte (stav v ČR), je docela možné, že soutěže budou pokračovat !!!!!! Bylo by tedy opravdu velice vhodné, aby VŠECHNY hráčky plnily zaslané pokyny. Kromě toho, že se příjemně protáhnete a zdravý organizmus lépe čelí nákaze, a že nezblbnete, máte jakési „sportovní povinnosti“. Jste hráčky střediska talentované mládeže a stát váš sportovní rozvoj finančně podporuje. Takže trénink je jakási vaše „práce“. Stát vás podporuje i nyní a očekává, že vy budete „pracovat“ dle pokynů trenérů. Protože v momentě, kdy se soutěže znovu spustí, budeme mít třeba 14 dní na tréninky a hned se hraje….. A od vás se budou chtít plnohodnotné výkony. Klasika říká – technika se nezapomíná, dá se lehce oprášit, ale důležitá je kondička. No a tu my chceme, abyste udržovaly průběžně, nyní individuálně. Předem upozorňuji, že mohou přijít testy fyzické připravenosti a kontroly ČBF. Nicméně jsem přesvědčena, že sami víte, proč sportujete a věřím, že nastavené individuální plány plníte.

 

 

V ČR je momentální stav následující:

Středočeský svaz soutěže ukončil. Pro nás jde o soutěž KP U13.

Pražský svaz soutěže přerušil. Pro nás jsou to soutěže PP U11, U12, U13 i PP U11 3x3. U všech soutěží mini chybí dohrát 1 kolo, i když je u všech víceméně zbytečné (pořadí je jasné).  Nepředpokládám, že by se školy otevřely v průběhu dubna a tím pádem letos asi padají i NF minižactva.  Pořadí není jasné u 3x3, ale obávám se, že je to pro jednou jedno….(u nejmladších hráček by byl návrat nejtěžší…starší „opráší“ techniku a jdou, 09 a ml. budou po dlouhé pauze začínat skoro od nuly).

„Špunti“ byli v březnu zrušeni a protože to letos mělo být poslední setkání, předpokládám, že letos tato akce už nebude.

Šmoulinka není organizovaná svazem, takže není oficiálně ani zrušena, ani přerušena. Pokud by to situace dovolila, je možné ji dohrát. Vše bude na dohodě účastníků turnaje.

 

Celostátní soutěže organizované ČBF jsou přerušeny (II.liga ženy, DL U19, EL U17, DL U17, ŽL U15 i U14). Nikdo neví, jak dlouho toto potrvá a tak se v mezičase sestavují nejrůznější scénáře způsobů ukončení soutěží. Zejména pak postupy a sestupy. Jinými slovy, může se tedy ještě stát, že budeme muset vyběhnout na palubovky. Sice si to dost dobře nedovedu představit, ale o to důležitější je, abyste po celou dobu trénovaly individuálně – kondičně !!!! Nás zajímá především situace v U19 a v U14.

Jinak já už si tu pomalu začínám malovat plány na příští sezónu. Jak se bude trénovat, jaké budeme hrát soutěže, která hráčka které soutěže a tak doufám, že všechny hráčky s námi potáhnou tu HB-káru i v další sezóně. Chci opět sestavit soutěže tak, aby všechny hráčky měly co hrát – budou „A“ i „B“ soutěže. Pokud by snad někdo věděl, že příští rok nebude, dejte mi to prosím včas vědět. Ale pevně věřím, že jdeme do sezóny 20/21 ve stejném složení.

No je to zajímavá doba. Po návratu z nemocnice jsem chvíli odpočívala, protože moje oči ještě nebyly připraveny na plnou zátěž. Život mi zpestřovala Káča s Matesem a tak bylo pořád veselo. Jen pro všechny matky a sudičky :-). Mates už krásně pase hříbátka, snaží se vzít věci do ruky, slintá a chystají se zoubky. A hlavně je vychechtanej. Budete se divit,….. až se někdy potkáme. Částečně s námi byl i Dejv, kterého trápí záněty šlachy na obou rukách. Nicméně v neděli celá rodinka odjela a jsem tu sama….klid, ticho (pokud tedy neřvou ptáci)…ale stýskat se mi určitě za chvíli začne.

Moje oči jsou na 95ti%tech zdravého vidění. Nekouřím, nepiju alkohol, jen vodu, jím zeleninu, denně cvičím, tréninky vedeme přes internet….to jsou konce….

Koronu má, pokud je mi známo, jen jedna HB hráčka a tou je hráčka pralesní ligy a asistentka ze soustředění – Bohadlo. Držíme ji všichni palce, ať její lehký průběh bude zakončen negativními testy a bude opět vysmátá jako vždy. A věřím, že nikoho z nás už ta bestie nedostane. DRŽTE SE.

Sdílet