HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 20. - 26.1.

POZOR

  • Sledujte web – přeložená utkání
  • PÁTEK 31.1. trénink 08+09
  • na webu rozpis tréninků během jarních prázdnin

 

V pondělí Márty dostal ve škole pokyn, že jede ČT – PO na hory. Nastalo rychlé přeorganizování programu, do toho měl fůra věcí ve škole a ve čtvrtek odjel. V pátek jsme se na Radlicích divili, kdy jsou 05 ??? Zjistilo se, že Márty je zapomněl přesunout z Aritmy :-(… Po 15min, co běžel trénink, se ozval Šafrán:“Hani, my máme přesilovky, máme abecedu, protažení, ale nemáme trenéra“. „No holky, ten ani nebude“….. „Tak neva, my projedeme signály, zahrajeme si, odstřílíme“. Dámy, moc děkuji, že jste to takto zvládly a máte u Mártyho velkou omluvu a ještě větší čokoládu :-).

V sobotu jsme pořádali další kolo PP U11. Na Zličíně jsou pro turnaje ideální podmínky a jsem ráda, že zde už můžeme hrát. Naše holky začaly se Spartou a v úvodu utkání to rozhodně nevypadalo, že jsme favorité zápasu. Po vlažné 1/4 jsme začaly fungovat a nakonec vyhrály o 20b. Chyběl Lišák, Natálka, Chuťas sotva huhlal, ale hrála a čekala nás Slovanka. Zatímco my se po vánočních prázdninách stále ne a ne úplně chytit, soupeř ze své rychlosti a dravosti neztratil ani píď. Takže tentokráte žádný vyrovnaný zápas, celkem zaslouženě jsme prohrály o 25b.

Odpolední program jsem měla namyšlený s vysavačem a hadrem. Když jsem vylezla z haly na Zličíně, dostala jsem zprávu od Petra Š., že DL U19 s Brandýsem o 20b ruplo. A napadlo mě, že bych asi stihla zápas U15. Tam jela poprvé, jakože matka, kaučovat Kateřina. A tušila jsem, že u stolku bude někdo chybět….Takže smeták nesmeták, směr Aritma. Nepletla jsem se, místo u „24vteřin“ bylo volné. Když jsme vlezla do haly, trošku zaraženě jsem koukala na lavičku soupeře….seděla tam pouze trenérka. Někde v duchu se ozvalo „jupí, to by 05 mohly vyhrát“….a pak jsem to viděla. Proti totálně zatažené obraně soupeře (za což se trenérka po zápase omluvila, ale jinou šanci na přežití fakt neměla) jsme byly úplně nahrané. Nešlo hrát přes dlouhé a střelci fakt nejsme. Když připočteme katastrofální střelbu z nájezdů, občasné chyby v obraně, vůbec nebylo divné, že do poslední části svítilo na tabuli score 28:28…. Pak přišly 4 minuty Šafrána a utrhly jsme se na +6b. Jenže následovaly 4minuty nepřesností a do 2bodového vedení šel soupeř. Neuvěřitelné….Poslední 2minuty jsme už hrály 5:4. U stolku s HB ženami jsme propadaly panice, že s tímto výkonem dokážeme prohrát i v početní přesile. Na druhou stranu je tu sázka, kdo vícekrát letos vyhraje, zda ženy, či U15 běží a je to 2:2….nám ženám, by se to do krámu moc nehodilo :-) :-)… Závěr ale opět patřil Šafránovi a vyhrály jsme o 2b. „Specialistka na Strakonice“ – Kateřina ale moc nadšením nevýskala, ani rodiče a vlastně ani hráčky. Budeme-li k sobě upřímní, nejsem si úplně jista, zda jsme si vítězství zasloužily…

V sobotu mám hromadu papírování a zjišťuji, že se budu muset omluvit na Naděje, abych vše do neděle večer udělala. Naštěstí tým trenérek byl připraven. 
V neděli ráno jsme jela na U11. Na Hovorčovické jsme narazily na oslabené Nusle a Slovanku, stále plnou síly. K výkonu našich hráček v utkání s Nuslemi napíšu jen jedno. Kdo tam byl, to viděl, kdo to neviděl, stejně by mi to nevěřil. Tečka. Se Slovankou to bylo opět peklo. Změnila jsem složení první pětky, ale nic to nepřineslo. Definitivní pecku psychice naší úvodní sestavě dal soupeř, když své pětky vyměnil. Takže v 1/4 jsme dali 4b a ve 3/4 celý 1b v poslední minutě. Porážka o 23b odpovídá aktuálnímu stavu našich hráček a soupeře.

Ze Slovanky mažu k papírům a cestou přichází zpráva od Petra Š. DL U19 poráží Jablonec. Pak píše Kateřina. Se Slovankou v ŽL U15 minus 4b.

Večer se hlásí vyčerpaná chraptící Hedvika. Znám to dobře, šéfovat Naděje, bez přestávky pískat a kaučovat 4hodiny, nepít, nejíst, je docela záhul. Naděje proběhly ale v klidu. Rozdělila jsem základní skupiny na naše přípravky a přípravky „hostujících“ týmů. Na bednu se dostala Chlupovka, když v boji o 3.místo porazila spojený tým Trávníčkové a Socháňky.

Zároveň Hedvika informovala o sobotních Špuntech. Bohužel se mi stále nedaří přesvědčit rodiče roč.2010 a 11, aby se zúčastňovali všech akcí. Takže na Špunty, kde se hrálo už 4:4, jsme nastoupily se 6 hráčkami. Tudíž v druhém zápase o 3.místo nám totálně došla síla a odjíždíme z turnaje poraženy.   

 

Sdílet