HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 13. - 19.1.

POZOR

  • Sledujte web – přeložená utkání
  • PÁTEK 24.1. trénink má být 07+08, ale bude 08+09+10 (ty 10, které budou hrát PP U11). 07 volno !!!!  

 

Nejkrásnější okamžik soboty jsem zažila večer, když jsem si po 10,5 hodinách v hale sedla doma a dala nohy nahoru. Už pátek byl docela masakr. Od 14,00hod přípravka, pak trénink U12, U14, 1hod pauza a ženy.

Sobotu jsem prožila na Zličíně. Ráno jsem si koupila bagetu a pití, ale k tomu jsem se dostala až před zápasem žen v 17,30hod. Byl to docela šrumec, ale žádné prostoje, jen na vše jsem byla sama.

První proběhl turnaj PP U12. Naše holky hrály proti BŠ a USK. Obě utkání jsme výrazně prohrály a pochválit je mohu pouze za 2 čtvrtinu v zápase s USK. Snad ani více nekomentovat…

Pak hrály U14. Trošku vyděšeně jsem koukala, když se v rohu haly krčilo 9 hráček v zeleném. Krátce po zahájení hry dorazila Kateřina. Strašně se jí stýská a těší se zpět mezi nás. Sedla si na lavičku a během pár minut začala kaučovat. Mates ve svých 16ti dnech poprvé navštívil halu :-). O půlce se kde kdo běžel s Matějem seznámit, ale Kudějovci mazali domů. My dotáhly zápas do vítězného konce (+ 32b), ale utkání chyběla jiskra. O poločase přišel zpravodaj rodičů: „DL U17 vyhrály a daly Varům skoro kilo a Mártyho se na výsledek EL U17 raději neptej“… Márty ale přišel na ŽL U14 a „pochlubil se“. Naše EL dostala kilčo na Slovance a prohrála o 40b…. Slovanka vede tabulku s jedinou porážkou – od nás z úvodu sezóny….jenže to jsme tenkrát měly natrénováno…. Posledním bodem programu bylo utkání žen. Dá se říci klasika. Minus 10b s Litoměřicemi :-(.

Neděle byla pro mě poklidnější. Přesto se toho v HB odehrálo hodně.

Mě čekalo další kolo PP U12. Hrálo se na USK v Modřanech. Naše hráčky zahrály o něco lépe než v sobotu. Na USK opět nestačily, ale Slovanku po bitvě porazily. To je stále drží na 3.místě v tabulce.

Pak jsem přejela na ženy. Ty pro změnu nestačily na 6 hráček Chomutova. A troufám si říci, že to byl nejslabší výkon našich hráček v této sezóně.

Navíc mě chomutovští informovali o výsledku našich extraligových hráček v Chomutově. Další nepříjemná porážka nás pomalu, ale jistě sune k oblasti play-out, přestože naše ambice na tuto sezónu byly opravdu někde jinde. Možná je čas se trošku probrat…i když to třeba ani nebude nutné… Nevím, co je na tom pravdy, ale údajně se EL U17 na příští sezónu rozšíří o 4 týmy. No takže to bude takové lepší DL a nikdo z nás netuší, jak budou fungovat kritéria přidělení sportovních středisek – tedy dotací apod.. Ať už je to pravda, či ne, nespokojenost vůči ČBF mezi kluby roste a roste. Minibasketbal nevyjímaje. No nic, 25let pro český basket vychovávám děti, budu to dělat i dál, i když občas si připadám jako de*il…

Když jsem v podvečer přijela domů, zjistila jsem, že naše DL U17 pod vedením Vojty Potůčka prohrály s Plzní, což se ale očekávalo, nicméně kilo nedostaly. Márty hlásí vítězství v U14 proti Slovance, ale holky šly na hranu….zdravotně rozložená sestava si hodně hrábla, ale Márty byl spokojen. Pak psal Honza Chalupa alias taťka Šmoula. Z důvodu nepřítomnosti Hedviky převzal šmoulí družinu a vyrazil do „Brandejsa“. Večer zaslal obsáhlý rozbor, kde popsal průběh turnaje a přiznal, že tým skončil na posledním místě. Nicméně do týmu bylo zařazeno několik nových hráček a jak se po tisící opakuji „cesty k vítězství vedou přes porážky“.  Každopádně holky moc chválil za bojovnost.

Tečka, konec, odškrtávám další víkend a jdu odpočívat.

Sdílet