HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 6. - 12.1.

POZOR

  • PÁTEK 17.1. trénink 08+09
  • sledujte termíny přeložených zápasů

Po dlouhém čekání jsme se dočkali a vrátili jsme se na vyparáděný Zličín. 

O prvním lednovém víkendu proběhl na Zličíně novoroční kemp. V sobotu společně s Kladnem trénovaly 09 a 10. Bylo to super, zase nějaká změna, poznaly jsme nové kámošky a pokud nám to termínová listina dovolí, určitě akci zopakujeme. V neděli se sešly 05 + 06, ve složení Kladno – Nusle – HB. I zde všichni odjížděli spokojeni a bezpochyby to nebyla poslední akce tohoto druhu ani v této kategorii.

Od pondělí se začalo trénovat jakože už normálně, pořádně a smysluplně. Jenže přišly hory…. Mě nejvíce dostaly 09. Na Zličíně, když jich přišlo pouze 11, vypadaly jak ztracená kapka v moři. Navíc se v tomto prostoru asi necítí dobře, jakoby se styděly, mlčí, žádná sranda… No a výkon??…myslím, že jsme se po prázdninách vrátily zhruba do září.... 07 tak do listopadu…

Po delší prázdninové pauze přišel hrací víkend, jak já říkám pracovně, „lichý“. Tedy hrály U13,15 a 19.

05 odehrály první utkání nadstavbové části soutěže ŽL U15. Soupeř byl citelně oslaben a naše hráčky si z Kladna odvezly 2 body za vítězství. Usadily se tak na pár hodin na čele tabulky ligy sk.A (na pár hodin proto, že v neděli nehrály).

Na Aritmě k dalšímu kolu PP U13 nastoupily naše U13. Slovo „prázdniny“  skloňovali všichni trenéři. Výkon všech účastnic turnaje plně odpovídal dlouhé tréninkové pauze. A tak to bylo o morálce a o štěstí. V utkání s Radotínem jsme bojovali především sami se svojí střelbou a kilo nám uteklo o 1 koš.

Blíží se utkání s Olmikem, holky sedí u postranní lajny a najednou zvedají oči a …. ve dveřích stojí Míša :-). Bylo to neuvěřitelně milé, dojemné a skvělé, že Míša je tak ok, že mohla přijít holkám fandit a vydržela s námi celý zápas. Ba co víc, dorazila i v neděli.

Utkání s Olomoucí už bylo o něčem jiném. Zmatky u stolku po 1/4 nás naštěstí moc nerozhodili, rozhodčí skvěle celou situaci vyřešily a vyrovnaný duel mohl pokračovat. Nám se zadařilo až v poslední části hry a vyhrály jsme o 13b.

V podvečer se odehrál na Aritmě poslední zápas a naše U19 přivítaly Žabiny. Hrálo se o postup do finálové skupiny DL U19 a hned od počátku bylo jasné, že Žabiny do Prahy nepřijely na výlet. Matematika byla jednoduchá – kdo vyhraje, postupuje. Hrálo se vyrovnané utkání ve vysokém tempu. My vždy odskočili, následně soupeř 3mi brejky, kdy my jsme se nevrátili do obrany, srovnal. A podařilo se mu snížit i náš 10ti bodový náskok v samém závěru. Konečné vítězství o 4b nás (bez ohledu na nedělní zápas) posouvá do finálové skupiny DL. Hurá, na Moravu jedeme už jen 1x !!!!

V neděli mě budík nemilosrdně vzbudil v 7hod. U13 hrály na Slovance a domácí tým, složený především z 08 (07 doplnily tým Sadské – blíží se NF a tak některé týmy začínají „futrovat“ sestavy) porazily o cca 60b. Kolem poledne naskočil na webu ČBF výsledek utkání našich U19. Vyhrály i poslední utkání základní skupiny a jen tím potvrdily postup do finálové skupiny.

 

Sdílet