HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 18. - 24.11.

POZOR

  • v pátek 29.11. trénink 08+09

PŘIPOMÍNÁM,

  • že je třeba odevzdat zdravotní prohlídky !!!!! platí pro všechny hráčky hrající soutěže (tedy včetně žen a Šmoulinky). Prosím pak dodat lékařskou zprávu (stačí kopie) a originál dokladu o platbě.

Uplynulý týden to tady bylo hodně na pohodu.

Bazény, focení, zrušené tréninky…. Nevidím to ráda… Naštěstí do bazénu alespoň někdo šel. A jen takový dovětek – nejdeš-li do bazénu, normálně trénuješ.

Focení bylo zase šílené. Pro moje nervy. I přes dvoje odložení jsme nebyly kompletní, ale vím, že nemůžu čekat, že všechny budou zdravé. Bohužel nám na fotkách budou chybět některé HB – pilíře, Hory, Zahrada a Bebe. Hala v Radlicích se naplnila zelenými kobylkami a radost mi udělaly ženské, které nakonec dorazily. Je to vždy hodně náročné. Holky mají pocit, že dělají modeling a neustále některá natáčí hlavu, staví se bokem, nahazuje hřívu sem a tam. Přitom všechny tyto „pitomosti“ a drobnosti jsou potom na fotce strašně vidět a strašně ji ruší. No zvládly jsme to za krásné 2 hoďky. Já pak naložila auto hráčkami a fofrovala na HB prales. Hrálo se na Spartě. V autě jsem vezla 2 hráčky z „Áčka“ a sparťanku Báru B., která letos hraje s námi II.ligu a za Spartu prales. Zase jsem se celý večer dojímala. Fakt už stárnu…. V dresu HB nastoupilo 10 hráček, z toho 8 mých odchovankyň roč. 87 – 98. Další 3 byly omluveny a 2 se „flákaly“ s „pupkem“ na lavičce. V dresu soupeře pak hrály 4 moje odchovankyně. A celé to pod kontrolou měla s píšťalkou další moje hráčka. Naše holky celé utkání mírně vedly, ale nepovedl se závěr, kdy soupeř dotáhl a nakonec vyhrál o 3b. Takže smutná tečka, ale ráda jsem ty holky viděla spolu. Je to jen důkaz toho, že po letech basketu nemusíš skončit, i když se nedostaneš do ŽBL. Můžeš hrát s partou kamarádek, v pohodě, pro radost a užívat si to. A o tom to je.

V pátek na tréninku mě zase bylo trošku smutno….opět chyběla třetina účastníků…. Já už se tím odmítám trápit a rajcovat. Pokud se netrénuje, nemůže se vyhrát. Chápu nemoce, zranění, občasnou omluvenku jiného charakteru, ale je toho nějak hodně a nějak často …. Těžko se dá něco dělat a upřímně, trenérovi to hned vezme vítr z plachet, když tam třetina hráček není.

Veseleji mě bylo v sobotu, protože jsem měla volno. Vrhla jsem se do úklidu domácnosti a vytěsnila driblink. Večer jsem pak jela pro Kateřinu na Aritmu, neboť nás čekal nákup dupaček a jiných drobností. Má role babičky se nezadržitelně blíží. Přijela jsem na závěr zápasu DL U19 proti SBŠ Ostrava. Márty se vztekal nad výkony rozhodčích, soupeř nás převyšoval jak na výšce, tak váze, tak na score. Při následné večeři byl Márty hodně smutný, neboť prohrál i s U15 (Vary). Je to těžké, pokud je trenér zvyklý vyhrávat, těžko se s pravidelnými porážkami smiřuje. Nicméně je to sport a ne vždy je jen veselo.

V sobotu tedy vyhrál jen Petr V. v KP U13, kdy 2x porazil Pečky.

V neděli se vítězství dočkal na závěr i Márty. U15 bohužel těsně prohrály s Chomutovem, ale U19 dokázaly Basketu Ostrava „přidělit“ kilo a Zahradníkovi se rozpomenou na staré dobré časy a udělají řízečky.

Mě odpoledne čekaly letošní první Naděje. Již druhým rokem začínáme pouze soutěžemi. Děti, které začaly s basketem v říjnu, trénují 1x týdně hodinku a je mezi nimi velký počet prvňáků, zatím hrát nenecháváme. Nicméně účast byla veliká. Na Barrandově se tísnilo 110 dětí, s tím tedy cca 150 rodičů. Z toho 60 dětí „v dresu“ HB (zbytek Kladno, Slaný a Nusle). Soutěže probíhaly ve dvou tělocvičnách a tak se neustále dav přeléval z jedné tělocvičny do druhé. Ale vše proběhlo v klidu, v pohodě a neslyšeli jsme žádné záporné komentáře. Naopak, někteří rodiče nám přišli poděkovat a akci pochválit. Myslím, že si to děti užily a rodiče doufám taky. Jediným záporem je, že na Barrandově je divné světlo a většina fotek je žlutá…. Co se týče výsledků… bylo to jako vždy. Naše přípravky obsadily místa na chvostu tabulky, „na bednu“ se dostala jen Mezi Školami (většina holek chodila už loni). Ale naše zkušenosti hovoří jasně. Přípravky HB trénují jen 1x týdně, první rok máme hodně seznamovací s basketem a snažíme se děti nadchnout. Pak ze všech přípravek vytáhneme ty, které chtějí basket dělat opravdu, mákneme a další rok v oficiálních soutěžích již naše soupeře porážíme. Tak si přejme, aby to takto bylo i s dalším ročníkem – 2010+11, který budeme připravovat na sezónu 2020/21.

 

Sdílet