HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 19.+20.9. a týden do 27.9.

Další hektický týden plný změn. Já si píšu docházku a jak známo, vždy mě rozhodí, že někdo chybí (tedy on je naštvaný každý trenér… tréninky si trenéři připravují, mají na sebe návaznost, nějakou koncepci apod., nechodíme se tam jen tak provětrat). Poslední dny mě nerozhodí nic…vždy půlka není – před karanténou, karanténa, za karanténou…takže šetřím svoje zdraví a nerozčiluji se.

V týdnu opět přišla akce kulový blesk a to přesun dresů mezi dorostenkami :-). Všem děkuji za spolupráci, vše klapalo. Tento týden by měly dorazit nové dresy, které vám rozdáme a už bude klid. Zároveň dostanete trička ze soustředění a pro hráčky kategorií U10 – U15 budou zlaté HB sloužit po celou sezónu jako rozlišovací trička nad dres. Po 10ti letech nebudeme jen černé :-).

Jediné, co mě rozhodilo, bylo ukončení činnosti jedné hráčky roč.09. Klasika – každoročně se snažím vymyslet tzv.druhé soutěže, aby všechny hráčky měly co hrát a to bez ohledu na výkonnost. Aby i začátečnice, mladší hráčky a třeba i ty méně talentované, hrály pro ně vhodnou soutěž. Každý květen se ptám, kdo končí….v červnu soutěže přihlásím, čímž se zavážu, že je dohraju a třeba takové ŽL stojí 70tis ročně…. No a pak si to jedna rozmyslí v červenci a končí, další zjistí v srpnu, že to „nestíhá“, některé dokonce až v září…fajn….jen trošku nezodpovědné. Jednou mě dotlačí k tomu, že se budou hrát jen nejvyšší soutěže a jak to bylo za nás (zlatá doba)  UMÍŠ / NEUMÍŠ = SBOHEM A ŠÁTEČEK. Nyní mám skvělý příklad v podobě Sofie Salehové. Přišla do U12, sotva zvládla dvojtakt. Rok trénovala 3x týdně s 08, tak trošku vedle nich jako samouk, já si jí buď moc nevšímala, nebo dostávala čočku a dnes...troufám si říci, že do půl roku bude Hráčka. A stejně si vážím všech, které se nedostaly do „A“ týmů a stále chodí, trénují, hrají nižší soutěže. Pro ty je ráda držet budu.

Proběhl první náročný víkend.

Nové domácí prostředí si vyzkoušely oboje U17 a U14A. V pátek utkání ŽL U14A odpískal Liťák a tak U14A hrály jen v neděli, kdy o 20b porazily Ústí. DL v sobotu prohrály o 16b s Kladnem. V neděli se sice zlepšila hra, ale nepovedla se koncovka a prohrály jsme o 2b s Kralupami. Divočinu si užily hráčky EL U17. V sobotu v nervákové koncovce porazily Žabiny o 2b a v neděli KP Brno dokonce o 1b. A trenér rozhodně s předvedenou hrou nebyl spokojen. Přihlédněme k tomu, že šlo o první zápasy a ty jsou vždy náročné a třeba už bude dobře.

Venku hrály ženy a ŽL U14B. Ženy začínaly ve Strakonicích. Úplně nově složený tým, ještě výrazně mladší než loni :-) (i když věkový průměr zvyšuje Kateřina, která bude letos za ženy hrát), se sešel poprvé v pátek. V sobotu to bylo vidět, motaly jsme se jedna druhé a prohrály o 20b. V neděli holky hrály sami beze mě a Káči, s druhým týmem Strakonic prohrály jen o 8b a hru si chválily. Myslím, že čas našich žen teprve přijde. ŽL U14B zaznamenalo smutný HB rekord a to ve výši porážky.

Tady se trošku musím zastavit. Myslím, že v kategorii U14 by měla být i nižší soutěž - NRL !!!!! Náš tým rozhodně nemá výkonnost na ŽL, víme to, jsme schopni si to přiznat a nestydět se za to. Ale holky chtějí hrát, což je dobře a mají u nás podporu. Jenže v U14 je pouze jedna úroveň soutěže a to otevřená ŽL U14. Již několik let tvrdím, že je to blbost – a to i v době, kdy jsem byla ten tým, který ta „kila“ naděluje. Teď vím, že je budeme dostávat. Na ČBF koluje teorie, že ŽL U14 je otevřená právě proto, aby všechni dostali příležitost si zahrát ligu a bude tak širší základna….po naprosto nesystémových soutěžích minižactva už ale v U14 dochází k nějakým rozdílům ve výkonnosti….. Kde mají hrát mladší hráčky, kde případní začátečníci v U14, kde ty, které vědí, že půjdou směrem rekreačního basketu???? Já pozoruji opačný výsledek otevřené Ž U14 – těch našich 12 hráček maximálně tato sezóna otráví…. V sobotu prohrály s Chomutovem, kandidátem na medaili na MČR, 161:20. Ve Varech holky bojovaly a prohrály pouze 69:19. Dámy, držte se, máte náš obdiv.

Na poslední přípravný turnaj vyjely U12. V Kožlanech byl turnaj rozdělen na dva jednodenní turnaje. Na nás padla neděle, k tomu domácí tým, Kladno a Klatovy. První utkání bylo taky trošku „rozjezdové“, pak jsme hledaly optimální složení pětek, hra se lepšila a nakonec se nám podařilo tento miniturnaj vyhrát. Tím se holky zapsaly na předposlední volné místo pro vítěze na putovním poháru KRA-KOŽe.

Do Kožlan jely čisté ´09, ´10 jsem poslala do Olomouce na Šmoulu, jako přípravu na U11. Bohužel ze 16ti nominovaných jich odjelo 10 :-( a zase skoro převažovaly ´11. Po porážce od Ostravy a domácích jsme porazily Kladno (to naopak mělo většinu ´10 v Kožlanech) a tak jsme z Olmiku vezly 3.místo.

 

TÝDEN 21. – 27.9. + zápis víkend

Pondělí

  • Trénink mini – VOLNO MAJÍ TY hráčky roč.08 a 09, KTERÉ O VÍKENDU HRÁLY, OSTATNÍ MAJÍ NORMÁLNĚ TRÉNINK !!!!!!!!!
  • Už je normálně trénink U10 přípravka – 17,30hod Zličín

 

Úterý

  • Trénink žactvo každé úterý: Bláhová, Blažková, Čížková, Klonová, Komani, Krausová, Kučerová, Moreira, Pilařová, Pitráková, Slunečková, Tuháčková, Arnoštová, Chalupová, Janoušková, Nováková, Pospíšilová, Štenclová
  • Trénink dorost každé úterý: Husáková, Jandová, Křemenová, Kinclová, Potůčková, Šafránková, Fabiánková, Balážová, Karasová, Kučerová, Moreira, Štenclová, Šťovíčková, Vajdová, Koucká, Marková, Vavrochová, Vejvodová, Srbová, Zahradníková

 

Středa

  • Vše normálně

 

Čtvrtek

  • Trénink DL 18,00hod ZŠ Radlice bude až od 1.10. !!!!

 

Pátek – tréninky před hracím víkendem:

  • DL U19 – Aritma 17,30hod PRO VŠECHNY HRÁČKY roč.02,03,04 a 05, které nejsou nominovány na EL U19
  • U13 (08+09) – Zličín 15,30hod
  • ŽL U15 – Zličín 17,00hod
  • EL U19 – Zličín 18,30hod
  • U11 – 18,00 – 19,30hod Radlice hala – PRO VŠECHNY ´10 a ´11. Tento páteční trénink budeme mít takto vždy 1x za 14dní.

 

Po koronové jarní pauze se mi moc nedaří přemýšlet, často zapomínám…tak se předem omlouvám a hlídejte mě prosím :-). Do tabulky na zápis jsem zapomněla dát víkend 26.+27.9. Takže takto:

Sobota

13,00hod  EL U19  Brejlová + Bláhová + Pilařová Ju.

15,15hod ŽL U15  Brejlová + Pilařová Ji. (bude mít příští měsíc volno)

18,00hod DL U19  Brejlová + Vejvodová

Neděle

9,00hod  DL U19  Vavrochová, Vrabcová, Sršňová

11,15hod  EL U19  Kudějová, Karasová, Moreira

13,30hod  ŽL U15  Lišková R., Krausová, Čížková,

 

Sdílet