HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 16. - 22.9. + pátek 27.9.

INFO:

Ta přeložená Šmoulinka není v Trutnově, ale v TURNOVĚ….

PÁTEK 27.9. / víkend před U15+U19

16,00hod Radlická 07+08

17,30hod Radlická U19

17,30hod Aritma U15

 

V úterý odehrály přípravné utkání naše HB-ženy „A“. Nastoupily jsme proti nuselským ženám, které hrají I.ligu. Do poločasu jsme celkem držely krok, ale pak jasně dominovala výšková převaha soupeře, nám došel dech a síla a nakonec jsme prohrály více jak o třídu. Nicméně na pohled to nebylo až tak špatné.

Ke zmatkům s překládáním tréninků se přidaly nemoce a mám pocit, že alespoň tam u mě dole, je to úplně v rozkladu a prakticky se vůbec netrénuje. To ta sezóna začíná, to budou výsledky….

Já svojí každoroční podzimní nemoc už týden přecházela, ale ve středu tělo řeklo dost, ve čtvrtek jsem nafasovala antibiotika a bylo vymalováno. I tak jsem odjela do Kyjova s U11 na turnaj. Bylo mi blbě, byla jsem nevrlá, snažila jsem se neprskat bacily kolem a těšila jsem se domů do postele.

Ani U11 zdaleka nejely kompletní, ale alespoň jsme mohly střídat. Po příjezdu jsme hrály proti mixu Dubňany. Neptejte se mě, kde to je na mapě. Soupeř byl ale docela ranař, vůbec naše hodné, jemné a klidné slečny nešetřil. Po 1/4 jsme prohrávaly 1:2. Utkání jsme nakonec vyhrály 15:10 a moc velká paráda to nebyla. Já tam tedy byla úplně na dvě věci, protože jsem vůbec nemluvila. Rychle jsme si hodily věci na ubytovnu a šly na duel proti mixu domácích. Mix znamenal kluci + 2 slečny. Můj hlas byl stále v havarijním stavu a tak holky vlastně musely hrát sami, bez pokynů a bez svého „hnacího motoru“. Na kluky ale vlítly zhurta, bojovaly, dřely a do půlky plichta. Pak jsme ale přehodily páku na program „hodné holky“ a bylo vymalováno. Prohrály jsme asi o 15b. Ráno jsme nemusely brzo vstávat, což bylo super a kolem poledne proti nám nastoupila děvčata z Pardubic. Holky hrály dobře, vyhrály jsme asi o 20b, byla vidět snaha o rychlé protiútoky, zapojení všech hráček, objevily se i herní kombinace. Další utkání se hrálo až večer a semifinále nám nahrálo Slovanku. Odpoledne jsme prožily, za krásného počasí, na atrakcích, které byly součástí jakéhosi dětského odpoledne. Házely jsme se zavázanýma očima toaletní papír do WC mísy, malovaly, vyráběly kde co. Po přesunu do parku jsme málem zbořily dětské hřiště, zkusily si  bojové sporty, luk a trošku jsme „horolezily“ na lanech. Prostě bezva odpoledne, které jsme si skvěle užily. Ovšem potom přišla realita ve žlutofialových dresech. Do půlky jsme ještě byly soupeřem, pak jsme se rozsypaly a dostaly o 20b. Odehrávalo se to, co ve všech předchozích zápasech: v útoku nedůrazné v individuálních činnostech a strašná střelba (ale fakt je, že holky netrénují na malý koš) a obrana???? Na můj vkus tak 50% nasazení, bojovnosti, rychlosti, drzosti. Jsme hodné….. Večer pak už bylo jasno, že v boji o bronz se proti nám v neděli postaví domácí chlapci. Přestože bych si obranu představovala výrazně agresivnější, tentokráte to stačilo a kluky jsme přehrály o 4b. Na závěr dokonce holky dokázaly dodržet taktické pokyny, což mě mile potěšilo. Trenér domácích příčinu našel – už mě bylo na hřišti slyšet a holky tak začaly fungovat. Z Kyjova si tedy vezeme po U13 další bronz. V all stars pak byla Marie Choutková. Né, že bych nebyla v neděli večer mrtvá…. V pondělí jsme si vybrala „neschopenku“, částečně ještě v úterý (když se rozpadl trénink 07+08) a dnes (středa), je třeba jít makat.

Jen taková vsuvka, kterou se nemohu odpustit….tentokráte jsem lístky na cestu tam měla správně !!! Však já se ty dráhy jednou naučím. Na cestu zpět zajišťoval lístky trenér Slovanky, protože jsme jeli společně. A ani ten se nemýlil. Musím se přiznat, že jsem byla nepříjemná na spolucestující, ale tentokráte je jednoznačně chyba na mojí straně. Tak se anonymním spolucestujícím omlouvám a slibuji, že příště nikam nemocná - kyselá nepojedu… Nicméně jedna perlička se stejně odehrála. Představte si, že takový tým ŽBL Slovanky nasedl v Bratislavě do vlaku, ale opačným směrem. Tedy cílová stanice ne Praha, ale Budapešť. Takže moje nákupy jízdenek jsou pouze trapnou žabařinou.

Márty přivezl z Kožlan s U19 stříbro, když ve finále nestačily naše juniorky na domácí tým. Rozběhla se i soutěž ŽL U14. Tým se nám sice zdravotně rozložil, ale i tak jsme dokázaly porazit o 50b jak Pelhřimov v sobotu, tak v neděli Benešov.

Sdílet