HB týdeník, aneb očima prezidentky

vybojována ŽL U15

Slyšeli jste to ???? Tu ránu… Ne ???? To mě spadl kámen ze srdce.

Víkend, který prožily U15 – 05+06, byl na stejném stupni důležitosti, jako účasti na MČR. Hrálo se o úroveň soutěže U15, kterou naše hráčky budou hrát v nadcházející sezóně.

Holky v kvalifikaci postoupily do 2.kola a narazily na Nusle. Všichni jsme věděli, že nás čeká těžká bitva s kvalitním soupeřem, navíc s klubem, s nímž úzce spolupracujeme. Nám pomohl další partner a to Kladno, které nám do kvaldy půjčilo Véču. Za což díky. Do poslední části přípravy naskočily všechny hráčky, včetně všech zraněných. A pak už přišel tolik očekávaný víkend…

V sobotu se hrálo na půdě soupeře. Všichni jsme věděli, že se hraje o každý bod. Oba týmy nastoupily správně vyhecované, ale na všech hráčkách byla vidět obrovská nervozita.  Ani se jim nedivím. Čtvrtiny měly stejný scénář. Nám se podařilo odskočit na +13b a soupeř v závěru snížil náš náskok na  6b. A tak nakonec vypadal i konečný výsledek. Nebyl to sice žádný luxusní náskok, ale díky za něj. Teoreticky k postupu stačilo v neděli doma prohrát o 5b.

V neděli se opět odehrávala nelítostná bitva. Obě trenérky zcela logicky „zavřely“ rotaci hráček na 7 – 8 lidí. Pro Káču to bylo moc těžké rozhodování, neboť v posledních měsících tým skvěle fungoval – jako TÝM. To, co holky za poslední dobu dokázaly… celé roky byly jakými si outsidery klubu, teď se stmelily, začaly makat, vytvořily skvělou partu, s bezvadnou náladou a začaly hrát pěkný basket. Strašně moc jsem jim postup přála. I s vědomím, že přípravou prošly všechny a ne všechny se na hřiště v den „D“ dostaly. Ale podíl na úspěchu patří všem. Těm, které hrály, ale stejně tak i těm, které svojí aktivní účastí  byly součástí přípravy. Vím, je to těžké, smutné a kruté, ale takto to ve sportu někdy je.

Zápas byl vyrovnaný, moc košů nepadalo a nervozita byla obrovská. Naše holky v tom ale nenechala HB rodina. A společně s fanoušky Nuslí vytvořili skvělou atmosféru. Naše družina fanoušků měla na konci více důvodů k radosti. Holky lehce vedly celé utkání, ve 4/4 se utrhly a soupeř na to už nedokázal zareagovat.

Na konci dramatického víkendu tak můžeme konstatovat, že naše U15 budou v sezóně 2019/20 hrát ŽL U15 a náš cíl byl naplněn.

Holkám to moc přeju a jsem strašně ráda, ale opravdu strašně, že to dokázaly. A moc jim děkuji.

Mě ještě odpoledne čekaly poslední Naděje. Tentokráte se nezúčastnilo Kladno. Rozdělila jsem početný tým přípravky Mezi Školami a závěrečného turnaje se tak zúčastnilo 6 týmů. Do systému každý s každým byly opět zařazeny soutěže.

A kdo letos vyhrál ???  Všichni !!! Zlaté medaile si odnesly všechny hráčky, které se letos Nadějích zúčastnily, neboť pro nás trenéry i pro rodiče byly prostě všechny nejlepší.

Sdílet