HB týdeník

Týden

4. - 10.12.

Přiznejme si úvodem, že jsme během víkendu získali dvě cenná vítězství. Postaraly se o to U14 a ženy.

Pokud hrajeme na USK mini, mám skoro 100% jistotu, že ráno vstávám v 7,00hod. Tak já to někde v týdnu dospím, ale líto je mi holek a rodičů.

Takže jsme v Modřanech začínaly U12 v 9,00hod. A to jak v sobotu, tak v neděli. Oba dny jsme hrály s USK. Oba dny jsme vyhrály (o 30 a 40b) a oba dny to tak trošku nebylo úplně ono. Přestože hlediště bylo v neděli spokojené, já bych přeci jen drobné nedostatky viděla. Občas totiž my trenéři vidíme jiné věci, než rodiče. Předně byly chvíle, kdy jsme nebyly schopné proměnit jednoduchou střelu. Pak byly chvíle, kdy jsme vypustily obranu a byly chvíle, kdy jsme trošku zmatkovaly. Ale na druhou stranu byly chvíle, kdy jsme předváděly výbornou obranou, parádní jednoduchý rychlý protiútok a některé akce postupného útoku byly lahůdkové.

V sobotu jsem rychle zajistila stravovací režim Mártymu a odjela s U14 do Strakonic. Doma jsme s týmem, který byl v loňském roce 3 na MČR, hrály minus 5b. Cílem tedy bylo vyhrát o 6b a postoupit do extraligové nadstavby z 1.místa. Pečlivě jsme se v pátek na press se zdvojováním připravily, ale znáte to, ženské….všechno může být úplně jinak….Asi si budeme muset přiznat, že zdvojování soupeře jsme nevyřešily úplně podle plánu, ale ztrát bylo výrazně, ale myslím opravdu výrazně, méně. Vedly jsme od počátku utkání. Byly chvíle, kdy jsme hrály skvěle a pak výpadky – zbytečné ztráty, nepřesnosti, nedůslednost. To vždy soupeř dotáhl a zase se začínalo skoro od nuly. Ve 4/4 odstoupila pro zranění nejlepší hráčka soupeře. Přesto soupeř hrál výborně. Naše holky ale zvládly koncovku a vyhrály. O kolik??? O 7b. Tedy do extraligy jdeme z 1 místa ve skupině :-). Holky i početná skupina fanoušků se přesunula do Klatov. Je důležité, aby se tým i tým rodičů tmelil…velice si cením toho, že po „tmelení“ byla skupina rodičů schopná se o děti postarat. A výsledek 132:26 svědčí o tom, že to zvládli skvěle. A stejně tak holky. Daly si za úkol dát 130b a splnily si ho. O řízečky se postará  paní Semrádová.

Ženy…tak tady bych se lehce pozastavila….na soupisce 15 hráček…jedna ukončí činnost po soustředění, další má jiné aktivity, další tři jsou jen v „záloze“, další píská a k tomu 3 zraněné. "Zálohy" nemohly, takže jedeme v 6 lidech, z toho jedna pajdavá Brejlová…trošku se člověk pozastaví nad slovy „zodpovědnost, slib“. No nevadí, někdy budou dospělé a pochopí. Přesto ženy fantasticky zabojovaly a dokázaly na palubovce Benešova doslova urvat 2 body do tabulky, když vyhrály o bod. Krásně o tom píše nadšená paní trenérka Kačka Scholzová na klubovém facebooku.

Tam najdete i podrobnější hodnocení našich U17. V Chomutově jsme asi nepředvedli nic moc v první půlce, ale v druhé části byl Márty spokojen a hlavně přivezli vítězné body do tabulky. A tak se naskytl v sobotu večer neuvěřitelně potěšující pohled na tabulku extraligy – HB Basket 3.místo. To se mi krásně usínalo :-). V neděli holky nastoupily proti Slovance, která soutěž vede. Přišel nějaký propadák ve ¾ a prohráli jsme o 30b. A v tabulce jsme padli o 2 příčky níž.

U10 hrály další kolo Šmoulinky. Turnaj jsme pořádali a tak měla Hedvika zase veselou neděli. Ale odešla víc než spokojena. Holky prohrály o bod s chlapci Ml.Boleslavi, když většinu zápasu vedly. Proti Ml.Bolce II. řádila Ráchel, Nikola a Míša, výborně nejen bránily, ale i útočily. Takže výhra a košíka si daly všechny. I když v posledním zápase holkám docházely síly, zabojovaly v obraně a porazily i Pardubky.

 

 

Mám potěšující zprávu pro 04. Do Vánoc je čeká pouze 1 zápas NRS a to v Děčíně. Ten bude odehrán v ÚT 12.12., takže dva volné víkendy !!!!

A nezapomeňte se připravit na 21.12. Bude vánoční besídka. A tradičně očekávám týmová přání do roku 2018. HB dárky si už HB Ježíšek připravuje, tak doufám, že si je HB hráčky zaslouží :-).

 

Ještě info k KP U13. Zápasy se Slovankou jsou přeloženy. Jeden se bude hrát 12.12. a druhý 9.1. !!!!

Sdílet