HB týdeník

týden

20. - 26.11.2017

Tak jsem do toho víkendu šla taková nějaká rozpačitá, otrávená, unavená. Je to jasné, když se nedaří, člověk přemýšlí proč a na náladě to nepřidá.

Jenže U14 a zejména U17 mi náladu spravily. Oba týmy shodně hrály v pátek a v sobotu, oba si vybojovaly plný počet bodů do tabulky a oba měly jako bonus volnou neděli. Tedy včetně mě a Mártyho. 

V pátek dopo hrály U14 dvojičku s Nuslemi. Hrálo se na Zličíně a tam nám to opravdu nějak nejde. Smutné je, že je to hala, kde bychom opravdu měly mít výhodu domácí prostředí. Poločas byl plný chyb, takový prostě nehezký, nervózní. Tak jsem se musela vydýchat a v druhé půlce už to bylo pozitivnější. Řízky z kuchyně pí.Liškové byly dodány hned v sobotu a to včetně lívanečků :-).   Já se přesunula na Aritmu, kde naše U17 hostily tým z Trutnova. Ten doposud soutěží procházel pouze s jednou porážkou. A můj předpoklad byl, že prohrajeme o 30b. To, když jsem řekla před zápasem Mártymu, tak to zřejmě zapůsobilo jako roznětka jeho nasazení. Holky hned od počátku hnal do pressu v obraně a holky se chytly. „Jezdily“ nahoru-dolu, „malé“ makaly jak o život, „dlouhé“ kralovaly pod košem. Prostě to byla krása. Po zápase bylo score opravdu rozdílem 30b, ale v náš prospěch.

V sobotu opět první hrály U14. Čekala jsem těžké utkání, ale Vary přijely v rozložené sestavě. Naše holky přesto odehrály poločas dobře, už se to blížilo (až na drobné výjimky) mým představám !!! V druhé půlce jsme trošku polevily v obraně a tak jsme příští kolo těsně bez řízečků. Potěšilo mě, že holky dokázaly vyřešit v obraně přehoz soupeře při vyhazování po koši a dokázaly i přehrát soupeřovo zdvojování po jejich koši. A pak přišly na řadu U17 a Hradec. Opět se ukázalo, jak je letos tato soutěž vyrovnaná. Holky opět hrály dobře, jen naše podkošové duo se trošku střelecky trápilo. Bylo vyprodáno (38 neplatících diváků) a v plné divácké kulise byl k vidění vyrovnaný zápas, plný bojovnosti, skvělých obran, který skončil v řádné hrací době plichtou. V prodloužení naše holky nepodlehly nervozitě a nakonec si zaslouženě vybojovaly dva body do tabulky.

Zatímco já jsem si plnými doušky vychutnávala volný den, večer přišly zprávy z týmu žen. Holky nastoupily proti prvnímu a druhému celku tabulky a pouze v 7 lidech. V Kralupech do konce ¾ držely stav minus 10, až v závěru se rozehrála podkošová síla soupeře a s velezkušeným soupeřem jsme prohrály o 20b. Hned pěkně zrána holky hrály v Ml.Boleslavi a probudily se až po ¼. Pak se vrátily do výborného tempa ze soboty, hrály další část hry vyrovnaně, ale opět došly síly. Tak snad příště pojedou naše ženy v plnější sestavě. Čekají nás soupeři ze středu tabulky a body by se hodily.

POTVRZENÍ SOUHLASU s uveřejněním os.dat – prosím všechny, kdo ještě nedal, aby tak učinil co nejdříve !!!!

Sdílet