ZPRÁVY Z FRONTY

Tábor 2019

STŘEDA 14.8.

Tak je to tady. Skončila doba flákání a opět naskakujeme do rychlíku „basket“.  U19 – U15 zahájily soustředění ráno na Aritmě. U17 v okleštěné sestavě, neboť Vejvy a Hibí mají repre.

Skupiny U13 a U11 vyrazily tradičně do Tábora. Pravdou je, že mě trošku rozhodilo, když 2 hráčky vůbec bez omluvy na sraz nedorazily, ale asi se ještě musím hodně učit. Pak jsem přijala několik informací, že děti odjíždí předčasně, což mě opravdu ale ani trošku netěší a upřímně…pokud mi to neohlásí dřív, než na srazu autobusu, stejně si nepamatuji, kdo to byl….Tentokráte jsme ze Zličína odjížděly dřív než v letech předešlých a jak se záhy ukázalo, byla to změna k lepšímu. Příjezd proběhl v pohodě, v klidu jsme se ubytovaly, vynosily potřebné pomůcky, najedly se a dokonce jsem ani já tady neběhala jak utržený vagón a hekticky v časovém presu neječela tisíce pokynů. Prostě opravdu velká pohodička. Po příjezdu si holky vyvozily věci do 6.resp. 7 patra, v klidu jsme si rozdělily pokoje a zdravím všechny maminky – žádné slzavé údolí jsem nikde neviděla !!! Ba dokonce některé, které ještě v poledne vykazovaly známky zhroucení, tu běhají, smějí se a mají nové kamarádky.  Večer proběhlo seznámení s tím, co nás čeká a následovalo lehké seznámení s tím, jak vypadá „výběh“. Pravidelně zahajují asistentky a je zvykem, že již při prvním ovále běží dvě na chvostu a sbírají mrtvoly. Na druhé večeři pak hlásily, že je to divné, ale že tentokráte nebylo koho „kopat dopředu“. Ještě večer proběhla porada s U13, neboť v této kategorii budeme muset „zapracovat“ na kázni. Všechny odcházely se sklopenou hlavou, ale již hodinu poté zase bořily barák….. a to podotýkám, že i hodné 08 !!!! U 09 +10  jsme večer zaznamenaly pouze dvoje slzy, ale velice záhy usnuly jak miminka.

Zítra nastupujeme v plné polní do kolotoče tréninků. Tak nám držte palce, ať moc neprší, aby se holky dostatečně mohly na výbězích proběhnout.

 

ČTVRTEK 15.8.

Musím se pochválit ještě za jednu novinku letošního soustředění. A zároveň poděkovat za „uposlechnutí“ rodičům. Budík !!! Je sice pravda, že některé jsou staršího data výroby a svěřenkyně přiběhly k asistentkám, aby jim je nařídily. I pro ně to prý bylo těžké, ale statečně se s nastalou situací vypořádaly (jóóó, ne všechno je „chytrý“ mobil). No ale díky tomu nemusí nikdo z trenérů vstávat o 20min dřív, obíhat 3 patra  a budit děti. Všechny tak sladce spinkáme do 8,00hod. Je pravdou, že holky se dnes vzbudily před budíčkem sami, ale stůjme na zemi, za 3 dny budou budíky drčet na celé kolo.

Dopo byly na výběhu U13 (07+08). Počasí nabízelo ideální podmínky a snad byly plně využity. U11 (09+10) začaly v tělocvičně. Nováčci poznali, jak „chutná“ můj trénink v plné parádě. Cvičení již byla těžší a některým trvalo o chvilku déle, než do jejich tajů a záhad pronikly. Ale zvládly to všechny. Proč by taky ne, prošlo tím už mraky hráček a většina úspěšně. Na instáči pak můžete nahlédnout k nám do jídelny….bude to jako každý rok…i přes veškeré snahy a předsevzetí s trenérkami zase přibereme. Vaří opět výborně a porce jsou víc než štědré. Holky to nejsou schopny sníst a nám je zase líto jídlo vyhazovat. A je snídaně – oběd – večeře – druhá večeře. Odpo vyběhly do terénu U11 a počasí přálo i jim. U13 začaly ladit nové pojetí hry, přestože nám 4 hráčky na sousku chybí.

Večerní tréninky už pohodově doplňkové. 09+10 si užívají, blbnou na chodbách, hrají nejrůznější hry a U13…tak to jsou perly !!!! no prostě slepičinec pubertálních slečen. Je to ale fakt náročný. Na druhou je musím pochválit, protože na tréninku šlapou.

 

PÁTEK 16.8.

Velké štěstí potkalo dnes dopo U13. Měly nejméně příjemný trénink a tím je atletika – sprintíky, rychlostní vytrvalost a jiné lahůdky. A co čert nechtěl, pršelo. Přeprška sice byla rychlá, ale intenzivní,  ale hlavně je pak na tartanu mokro. To U11 na ně s úsměvem koukaly z okna tělocvičny. Nicméně ony se mohly svému nácviku postupného útoku nerušeně věnovat.

Odpoledne se karta obrátila. U13 v tělocvičně nacvičovaly nový signál a po ovále kroužily U11. A těm, jako na potvoru, ne a ne zapršet.

Večerní trénink už byl hravý, soutěživý a oddechový. Zítra nás čekají testíky atletické a basketbalové a především bazén.

Jinak nálada dobrá, nikdo nebrečí (i když pár slziček padlo, ale ne tam, kde jsme je čekaly), 07 na tréninku nezlobí….no, rychle zaťukat !!!!

 

SOBOTA 17.8.

Márty jede dnes poslední den na Aritmě. 8hodin denně bez přestávky, 4 dny….no, snad to přežil… My jsme ovšem hodně v poho.

Dopo jsme daly testíky – atletika a střelba. V plánu byly ještě na večer testy basketbalové, ALE…..

Po obědě jsme vyrazily do bazénu. Bylo sice teplo, ale ne horko a tak jsme měly celý areál prakticky jen pro sebe. Akce měla zcela klasický průběh. Převléknout v rekordním tempu, jako kdyby byl za 10min konec světa. Pak rychle na skluzavky a tobogán. Poté zjistily, že vnitřní bazén je výrazně teplejší a následoval zběsilý hromadný přesun tam. Zaskákaly si a šup zase pryč. Přišla další fáze a tím je občerstvení – hranolky, langoše, tuny zmrzliny. Lehký odpočinek a pak druhá vlna koupání. Po ní už se některé začnou převlékat s tím, že už je to nebaví a kdy půjdeme domů. Cestou jsme se stavily nakoupit a pěšky podél řeky Lužnice došly k milovaným schodům.  Já přesně nevím kolik jich je, ale něco mezi 130 - 140. Holky je vyběhly s přehledem, já se tahala po zábradlí výrazně pomaleji. A pak tu bylo to ALE….“Hani, že nemusíme večer na trénink, my budeme potichu, budeme odpočívat“….Jsem měkkota. Podmínkou ale bylo, že ve 23,00hod bude na baráku úplné ticho. Jinak je výběh v pyžamech. Ale úplné volno nebylo. U13 dělaly jakousi psychoanalýzu a U11 tmelily kolektiv. A to myslím s výrazným úspěchem. Ve 23,00hod bylo ticho !!!

Zítra je ale čas se zase vrátit do práce !!!  

 

NEDĚLE 18.8.

Po dni volna kombinace atletika – basket proběhla v pohodě. Holky si zjevně odpočinuly a moc tu nikdo nekňourá, co všechno je bolí. Obě skupiny makaly na ovále a zejména pro U13 to byl docela záhul, protože odpoledne to sakra šajnilo. V tělocvičnách obě skupiny ladily postupný útok a U11 pecka !!! Do naší první linie dorazily i marodi, kteří nestihli odjezd a tak jsme víceméně kompletní. Večerní tréninky byly v tělocvičně, u U11 proběhlo „doučování“ základní herní kombinace „hoď a běž“ a holky se chlubily, že to fakt mají už skvěle zmáknuté. Tak uvidím zítra. U13 pilovaly hru a prokládaly jsme to střeleckou soutěží. To si tedy užívaly bezvadně. Jako tým, jako parta.

Takže já skoro nemám co psát…je tu pohoda, dobrá nálada…prostě si to užíváme a k tomu makáme.

 

PONDĚLÍ 19.8.

Poslední den první části soustředění. Dopo vypadalo, že zaprší a tak U11 prožily kondičku v malé tělocvičně. No nakonec kapek bylo hodně málo a tak nás mrzelo, že byly holky ochuzeny o výběh do terénu. To U13 si ho odpoledne užily v plné parádě. Obě skupiny pak trénovaly i v tělocvičně a to naposledy ve složení v kategoriích U13 (07+08) a U11 (09+10). Navíc pod dohledem šéftrenéra Mártyho. Předvedly jsme vše, co jsme se za 4 dny naučily a dostaly jsme pochvalu.

No a pak přišla 17,00hod a příjezd dalších zhruba 50ti účastníků soustředění. Přijely 03 – 06 a 11+12. Byl to docela cvrkot, ale vše proběhlo v klidu. Starší hráčky už ví, jak to tady chodí a mimina jsme náležitě poučily.

Večer proběhl společný lehký výběh v areálu školy. 11+12 přijelo nakonec jen 10, oproti plánovaným 14, ale nemoci si nedají pokoj ani v létě. Ovšem tato skupina byla skvělá. Holkám jsme vysvětlily, co a jak a vyrazily jsme ven, kde byl zbytek hráček. Jak viděly běhat starší holky na ovále, hned vyrazily a že musí taky. U druhé skupiny obratem sebraly švihadla a pochlubily se, jak tuto disciplínu zvládají. Když jsme se pak vracely, u vchodu stály U17, elita klubu. Malé naděje to ale celkem nezajímalo, rozrazily si cestu a brutálně je předběhly. Večer přišlo jedno slzavé údolí, ale zvládly jsme to.  

Zítra začneme trénovat v trošku jiném složení. U17 A a B (03-05), U14 (06+07), U12 (08+09), U10 (některé 09+10) a U9 (11+12). Takže to bude docela náročné a fronty v jídelně výrazně delší. Letos to vypadalo, že zlomíme magickou hranici a našlapeme do ubytovny přes 100 osob. Bohužel se to nepodařilo a je nás jen 96. Sice ještě 3 marodi přijedou a „kilčo“ nepadne.

 

 ÚTERÝ 20.8.

Tak konečné číslo je nakonec jen 94. Dorazí sice ještě 2 hráčky a 3 marodi, ale zůstaneme viset na 99. I tak je to docela dost ženských na jedné hromadě. Nejvíce se to projevuje v jídelně, kde fronty opravdu sahají donekonečna. A zároveň u výtahu, když se všech 100 lidí v určitý čas přesouvá.

Ráno se roztočil kolotoč tréninků. Máme k dispozici 4 tělocvičny a vždy 2 skupiny jsou někde venku. A tak trneme, co na to počasí, protože rezervní „protidešťovou“ tělocvičnu už nemáme. Dopoledne jsme přežili bez úhony.

Odpoledne něco málo kapek spadlo, ale všechny skupiny, co byly venku, dorazily včas zpět. Největší dobrodrůžo měly 09+10 večer. Končily jsme trénink (kde jsem tedy mimochodem žasla nad jejich výkonem) a venku se začalo blýskat. Meteor hlásil bouřku do 10min. Nastal tedy zrychlený přesun a do ubytovny jsme dobíhaly za slušného slejváku.

Nejlepší je sk.č.6, 11+12. Z 2012 nakonec přijela jediná a je tady všemi opečovávána a hýčkána. Všechny se drží statečně, i když tu a tam nějaké slzičky jsou a upřímně, občas je jich plný barák. Říkám jim mravenci, protože jsou to takové šmejdilky a když jsou vedle svých starších a výrazně větších basketbalových kolegyň, jsou prostě roztomilé.

Venku hodně fouká a tak uvidíme, co nám vítr přinese zítra.

 

STŘEDA 21.8.

Tak vítr nám přinesl celkem hezký den. Ráno bylo sice na ovále mokro a tak starty našich U17 byly trošku pomalejší, ale jak říká klasik: „těžko na bojišti, lehko na cvičišti“. Všechny skupiny jedou podle tréninkového plánu. Počasí je zatím dobré a to je fajn.

Cvrkot je vždy, když začíná trénink. 15min před, je sraz u vrátnice a tak se tam hemží na 80 dětí. Někdo nese překážky, někdo kužele, další mají míče. A začne se řešit, komu co chybí – následuje rychlý výtah pro věci a mezitím zpravidla zjistí někdo další, že něco nemá…Jsou to takové drobnosti - jakože když je chladno, je třeba si vzít mikinu a že když prší, není špatná bunda. No a taky je fajn mít třeba na trénink míč.

Polední klid jsme vyplnili tradičním focením. Tomu předchází fasování triček. Tedy trošku blázinec - rozdat trička, převléknout děti, nahnat je ven, doufat, že nebude pršet a pak organizovat - ty stůj tady, ty se nedrbej, ty koukej dopředu, ty se neškleb...docela mazec. Vše ale proběhlo nakonec v pohodě a na instáči jsou fotky už k mání. Hned jak se dofotilo, přijely další hráčky...takže bohužel v kompletním složení nejsme. 

Večer mi udělala velkou radost skupina 08+09. Taková prkotina – staly se týmem. Celou cestu z tréninku zpívaly nějakou veselou písničku a neuvěřitelně se bavily. A být TÝM, je polovina úspěchu.

Zítra se chystá výprava do bazénu a protože nebudou úplně tropy, dále je v plánu návštěva strašidelného sklepa. Tak uvidíme, jak to dopadne.   

 

 

ČTVRTEK 22.8.

Ráno jsme měla dojem, že už mě opravdu hrabe. Před ubytovnou jsem potkala otce mých dětí, kterého jsem asi 15 let neviděla. Dopo jsme potrénovaly podle plánu, jen malým jsme zařadili soutěže, aby se trošku odreagovaly. Už nás všechny všechno bolí, u snídaně na sebe koukáme jak tupci, kolena i kotníky jsou oblepeny tejpy a o ledové gely je obrovská dračka. Byl nejvyšší čas vyrazit na rege. Počasí nám ale nedopřálo plně využít všech radovánek. Taky jsme řešili přesun 80 dětí MHD. Rozdělili jsme se na staré a mladé. Nás mladých (tedy tím nemyslím mě) – 06 – 12 jelo něco málo přes 60 a spolucestující moc nadšeni nebyli.

Scénář byl úplně podle kopíráku. Rychlý tobogán, vyhřát ve vnitřním bazénu a tentokráte ale přišel bonus. Bylo otevřeno brouzdaliště pro mimča. To jsme ve velkém obsadily a holky byly naprosto nadšeny. Některé XXL hráčky tam vypadaly komicky, ale užily si to. Pak přišlo občerstvení a do bazénu nakráčely staré – 03+04+05. Tak těm se ani nechtělo do plavek, ale snad nakonec do bazénu vlezly. jejich těla to potřebují.

S malými pokračoval program. Vyšli jsme na náměstí a navštívili Strašidelné podzemí. Vytvořili jsme skupiny po cca 8lidech, velké holky se musely postarat o mravence (tak říkám 11+12) a pak se už jen z útrob sklepa pištělo a ječelo. Protože nás pan šéf „bubákova“ pochválil, jak se holky slušně chovají (a na tom si hodně zakládám, takže jsem měla radost), přišla odměna v podobě zmrzliny. Ne všechny vydržely v kornoutu…ale nevadí. Nedílnou a neodmyslitelnou součástí výpravy do města je nákup. Pak už konečně došlo i na cestu domů. Večeře a volný večer. Proběhlo vyhlášení výsledků testů, které holky dělaly a proběhla volba kapitánů. Druhá večeře a šup na kutě. Dnes bylo všude ticho…balzám na nervy.

Jedině, kdo mě teď trošku zlobí, jsou ale rodiče….půl roku na webu visí termíny soustředění, žádost, aby byly všechny dodrženy. Strašně mi tady komplikuje život, myslet na to, že odjíždí ta, za 3 hodiny jiná. Ostatní smutně koukají, já s tím mám jen práci, na kterou nemám čas, ani sílu a strašně to ruší program. A to, že jim chybí tréninky… No ale úplně strašné je, když s blížícím se odjezdem denně dostávám další a další sms, kdy si kdo kdy dítě převezme mimo stanovaný plán….Jo, asi ukončení v sobotu, týden před koncem prázdnin není moc šťastné s ohledem na váš prázdninový program, ale bohužel jinak to nešlo. Ale hlásit změny někde u odjezdu busu na sousko, nebo dokonce napsat až v průběhu souka, že si ji vyzvednete zítra…. Já mám vše připravené, zorganizované, nahlášené, zajištěn bus pro XY lidí a teď tady, místo abych trénovala, tak si píšu do 1hod ráno změny. Je tu 87 hráček….

 

PÁTEK 23.8.

Od rána jsem taková trošku, no asi více, rozhozená, neboť sms o změně odjezdu přicházejí další a další a já už se v tom skoro neorientuji. Příště mi prosím případné změny nahlašte před soustředěním, abych si to mohla připravit a počítat s tím, případně podle toho řešit způsob dopravy.

My jdeme do finiše. Dnes celý den tak akorát svítilo slunko, takže se mohlo pěkně potrénovat i venku. Škoda, že takto nebylo včera, kdy jsme byli v bazénu. O poledním klidu se pomalu začalo balit a odhalil se neuvěřitelný nepořádek na pokojích. Zde totiž platí pravidlo, že se nemusí uklízet!!! Mimochodem hodně oblíbené pravidlo. Takže půlka baráku už je připravena k odjezdu.

Zítra ještě potrénujeme naposledy a kolem 18,00hod by měl vyrazit bus směr Praha. V kolik dorazíme, záleží především na hustotě dopravy. Může to být 19,30, nebo taky 20,00hod.

V Táboře zůstávají dorostenky U19 a žákyně U15. Dům bude najednou tichý, opuštěný a bude tu smutno. Tuto skupinu pak čeká ještě 5 dní a 29.8. vyklidíme Tábor úplně.

31.8. + 1.9. pokračují 09+08+09+10 doplňkovým soustředěním v Praze. Řadě rodičů to nějak vypadlo z programu a tak doufám, že tam nebudu sama….

No a pak rovnýma nohama rovnou do bojů pod bezednými koši.

 

 

Sdílet