HB týdeník, aneb očima prezidentky

EL U19 do play off ze 3.místa, dvě porážky U15 a CL U19, skvělé Naděje a 3x3; týden od 25.3. A ROZPIS TRÉNINKŮ NA TENTO TÝDEN

Posledních pár dní pro mě bylo na téma „když se to se**, tak všechno“. Zlomený palec u nohy, po 5ti hodinách u lékařů ve středu mě čekají 2 drobné operace, dostávám ATB na ledviny, ve čtvrtek odevzdávám auto do servisu, v pátek hlídám, protože se Kateřina stěhuje a Natálii trápí střevní potíže, takže je co hlídat...něco naorganizuji a záhy zjistím, že se tam vlastně nedostanu – palec / auto, takže stále někoho naháním, aby mě někam převezl....a když v pátek v podvečer odjíždí vnoučátka, lačná práce usedám do pracovny a hodlám dohnat 2denní pracovní resty....a počítač se kousl a hotovo. 3hodiny se točilo kolečko na 3% čehosi a mě se chtělo brečet.....Naštěstí večer se počítač probral. Nicméně osud mě opravdu nešetří a v neděli přestala fungovat televize....

Hlavním pátečním tématem, o čemž jsem se dozvěděla od Báry, neboť v té době PC nebyl mým kamarádem, bylo zrušení utkání KP U13 se Sadskou. Bohužel soupeři se nepodařilo z početné soupisky postavit alespoň 8 hráček ke hře a tuto situaci oznámil jako hotovou věc, bez předchozího upozornění, až v pátek. Je to škoda, protože termíny k dohrávce jsou už prakticky nulové, neboť na duben již máme poměrně nacpaný program. I my občas jezdíme na KP v nedostatečném počtu, ale jde o to, aby hráčky hrály, aby se pokud možno zápasy neodkládaly, neboť výsledky v této soutěži opravdu nejsou důležité. Takže bylo třeba zrušit nájem v hale, odvolat rozhodčí....a jak se ukázalo v neděli, zapomněla jsem odvolat stolek...

V týdnu ženy PP porazily Litoměřické legendy a stále drží překvapivé 4.místo v této soutěži. Do konce této soutěže chybí 2 zápasy a cíl – udržet soutěž, byl plně splněn vrchovatě.

Víkend byl hodně výživný.

Já si dobrovolně napsala zápisy na sobotu, což v součtu bylo skoro 10hodin v hale. Oproti původnímu plánu, kdy jsem měla jen psát, jsem se ze 4 zápasů 2x stala kaučem. Prvním u KP U13. U13 jsem na víkend rozdělila na 3 skupiny – někdo KP sobota, někdo neděle, někdo NRT. Sestava na NRT se zužovala hodinu po hodině a nakonec Bára odjela se 7 hráčkami. Pak už jen psala, kdo je jak zraněný.... Holky sice 2x prohrály, ale předvedly statečný výkon a za to jim patří obdiv a dík.

Já převzala KP U13 a přijel soupeř z Poděbrad. Hned na začátku na mě trenérka soupeře vyjela, kde jsou míče a došlo k první slovní potyčce. Následně přijela pískat naše rozhodčí a paní trenérka ihned konstatovala, že to je jasný, že to nebude objektivní pískání a kde je druhý rozhodčí. Tak jsem jí sdělila, že objektivní by to bylo tehdy, kdyby nám svaz rozhodčí delegoval. Objektivně si myslím, že výkon rozhodčí byl standardní, dokonce nám pískla více faulů, jak soupeři a během zápasu trenérka hostí měla tak zhruba 3x nějakou připomínku k posouzení zákroku. Takže běžná klasika. Po zápase ovšem překvapila – podáváme protest....no za 30let je to potřetí, co jsem byla svědkem této situace, přičemž dvě předchozí byly na MČR, kde o něco jde. Tady tedy opravdu nešlo vůbec o nic a s přihlédnutím k naší výhře o 51bodů je patrné, že ani „neobjektivní“ pískání výsledek neovlivnilo.

Mezitím přichází Romana se svou skupinou a já usedám za stolek. S Vary holky odehrály relativně vyrovnaný duel, přestože prohrály o 30bodů. Soupeř byl silovější rychlejší, ale naše hra byla z většiny slušná, já bych s tím byla spokojena, když víme, že hrajeme s mladší sestavou. A upřímně, vše odpovídá individuálním schopnostem hráček... Píše Márty – nemoc, kdo vezme U15. No tak když už jsem na tý hale.... Nastupujeme proti Sadské. Hrajeme v 8mi vyrovnaný zápas, kde o osudu výsledku rozhodlo 5 minut ve 3/4 a právě úzká rotace. Ale rozhodně se za výkon stydět nemusíme.

Závěr soboty patří extralize U19. Hraje se poslední kolo před play – off, hraje se doma a tak jsem čekala, kolik diváků z řad mladších hráček a jejich rodičů, najde v podvečer cestu do haly. Aby se holky mohly učit i koukáním se, aby měly motivaci, aby se mohly podívat na vrcholový basket v mládežnické kategorii, kde po hřišti běhá řada mládežnických reprezentantek a hráček nakukujících do ŽBL. No, přišlo jich asi 5.... nicméně ty jistě nelitovaly, protože se opět hrál pěkný basket a navíc našim barvám přinesl nad KP Brno vítězství o 20b.

Neděli jsem původně chtěla věnovat dalšímu kolu Nadějí. Jenže Márty ještě zůstal doma a tak jsem dopo odjela odkaučovat U15 proti Litoměřicím a odpo si vzala volno. U soupeře holky vyhrály, ale doma, přestože už v 9ti, to prostě nešlo. Byly úseky, kdy pod tlakem holky makaly v obraně, čímž si věřily i v útoku, pak ale přijde výpadek a je hotovo. Holky se topí ve frustraci, že prohrávají. Tak předně si musíme přiznat, na co mám a na co ne a pak se třeba radovat z částečných úspěchů. Na druhou stranu – obě žákovské kategorie postoupily do extraligové nadstavby a tak to zase takový propadák být nemůže.... Co mají říkat družstva, která nyní na konci sezóny mají na kontě 1, 2 vítězství???? Bohužel oba žákovské týmy limituje úzká rotace a věřte, že stejně, jako to štve, mrzí a trápí holky a rodiče, stejně to vnímám já i trenéři. Nikdo nechce prohrávat a „není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“, je největší sportovní nesmysl, jaký jsem kdy slyšela.... Letošní sezóna se blíží ke konci, už se rýsují nějaké plány na „oživení“ týmů na příští rok a tak jen opakuji slova ze šatny – utéct dokáže každý. Ale je třeba zabojovat a poprat se s osudem – což se vám v životě bude sakra hodit.

Po U15 nastupuje EL U19 proti vedoucímu týmu – USK. Hrál první tým se třetím a HB-mládež zase nikde.... Poločas patřil našim barvám, druhá půle soupeři a vítězstvím si holky z Královky zajistily 1.místo po základní skupině a MČR proběhne na Letné. Naše holky skončily po základní části na skvělém 3.místě a čeká je po Velikonocích play-off = derby se Spartou o postup na MČR. Pevně věřím, že na tyto zápasy najde cestu většina fanoušků HB.

Z Aritmy přichází zpráva z CL U19, kde naše holky drtivě prohrávají s Plzní.

Odpoledne probíhá další kolo Nadějí a já plně přenechávám v organizaci mladým trenérům a trenérkám. Z našich přípravek přišla řada omluvenek (nemoce), ale nakonec se stejně podařilo postavit 5 týmů a přestože zase byly lepší naši partneři, my víme, že až přípravky spojíme a začneme trošku více trénovat, bude to jiná káva.

Poslední víkendovou akcí bylo 3x3, kam tentokráte  vyjely s Markét 2014. Holky zapsaly 2 výhry a jednu porážku, což je super výsledek.

 

POZOR – dubnové jednotýdenní úpravy tréninků začínají již od pondělí 25.3. !!!!

Od pondělí 25.3. přejdeme na flexibilnější systém a tréninky budeme upravovat vždy na týden dopředu. To bude rozepsáno zde, v týdeníku.

Duben je vrcholem sezóny, což pro některé kategorie představuje boj o účast na Mistrovství ČR, následně pak přípravu na tuto vrcholnou akci a turnaj samotný. Tomu se bude podřizovat režim celého klubu (viz vysvětleno v minulém týdeníku, včetně termínů MČR). Děkuji za pochopení.

 

 

ROZPIS TRÉNINKŮ NA TENTO TÝDEN  a další důležité informace:

  • Pondělí

Zličín 15,30 – 17,15hod 2013+14

Zličín 17,15 – 18,45hod přípravka

Zličín 18,30hod trénink zrušen (i varianta "střelecký pro EL"); ty dorostenky*, které chodí na pondělní večerní trénink, můžou místo toho přijít na úterní trénink – Zličín od 17,00hod

UTKÁNÍ ŽENY PP VENKU 

  • Úterý

Zličín 17,00- 18,30hod 09+10+*

Zličín 18,30 – 20,00hod EL U17

Aritma 17,30 – 19,00hod všechny 2011 + ty 2012, které nehrají zápas

PP U12 ODLOŽENÉ UTKÁNÍ NA SLOVANCE

  • Středa – repre-středa zrušena!!!!

Zličín 15,15 – 16,45hod všechny 2012+13

Zličín 16,45 – 18,30hod všechny 08+09

Zličín 18,30 - 20,00hod 2010 + 11 trénink zrušen

Aritma 18,00hod 05+06+07

  • Čtvrtek – tréninky zrušeny, je pouze:

Aritma 17,30hod EL U19

CL U19 DOHRÁVKA NA ZLIČÍNĚ

 U14 odjíždí na turnaj do Klatov

  • Pátek + sobota + neděle – volno, pouze U14 turnaj v Klatovech
  • Velikonoční pondělí – 18,00 – 20,00hod Zličín, pondělí SCM, jinak ostatní tréninky zrušeny

 

V červenci probíhají nejrůznější kempy. Některé kluby je tak trošku bohužel používají jako náborovou kampaň, některé kluby se opravdu věnují hráčkám. Sledujte na https://cbf.cz.basketball/akce/p51#tab-pane-0 . Doporučujeme např. Slaný, Summer Basketball (Sparta). Není špatné, když hráčky jedou na nějaký kemp a zkusí si zase něco jiného.

 

Sdílet