HB Basket Praha - BK Žabiny Brno

121. HB Basket Praha - BK Žabiny Brno
23.03.2019, 14:45:00

Výsledné skóre: 89:49

Informace o zápasu:
Soutěž: kadetky U17 / extraliga / ročník 2018/19 / základní část
Datum: 23.03.2019, 14:45:00
Místo: SK Aritma Praha, Praha 6
Rozhodčí: Petr Eisner, Ondřej Asztalos

Nominace:

 

Zapisující:

 

Body HB Basket Praha: Pilařová Jitka (16), Hibalová Jesika (15), Míšková Ivana (13), Vejvodová Kateřina (10), Lišková Rebeka Anna (9), Zahradníková Eliška (7), Koucká Natálie (7), Šmídová Klára (5), Vavrochová Lucie (5), Semrádová Eliška (2)

Body BK Žabiny Brno: Mikšíková Laura (13), Pokorná Martina (9), Kolegarová Anna (7), Dospělová Anna (7), Plačková Valerie (4), Jurná Aneta (4), Merclová Lenka (3), Němcová Barbora (2)

S jistotou Play off jsme nastoupili k předposlednímu utkání základní skupiny s cílem vyhrát a zajistit si tím, co možná nejlepší pozici do vyřazovacích bojů. Ve stručnosti utkání mělo jeden zásadní faktor, kterým byla absolutně vyprodaná hala. Výbornou atmosférou se nechal strhnout celý tým k bezpochyby nejlepšímu letošnímu výkonu. Obrovská energie, výborný pressing, bojovnost v každém souboji, skvělá obrana v dolním postavení a obranný doskok, rychlý přechod na útočnou polovinu, nesobeckost a skvělá kombinace, dobře dohrávané útočné kombinace podpořené útočným doskokem atd. Především díky výborné 2/4 (32:9) jsme v poločase vedli vysoko 51:18 a my si museli pohlídat ¾. V ní jsme především v obraně polevili, ale naštěstí nás podržel útok, takže to bylo víceméně koš za koš a o vítězi bylo po 30 min. hry jasno. Asi bych měl zmínit ještě jeden faktor a to bylo klima v hale, kde bylo absolutní dusno a i bez fyzické námahy tam nebylo člověku příjemně. I to jsme dokázali využít v náš prospěch a rozložením sil mezi 12 hráček oproti soupeřovým 8, bylo určitě znát. Tyto podmínky jsme nevytvořili záměrně a bohužel jednu z našich hráček to položilo a nemohla v neděli nastoupit. I přesto jsme si výhru všichni velice užili a především první poločas byl velmi dobrou HB reklamou. Z individuálních výkonů velká pochvala pro mladou Semrádovou, pro kterou to nebyla vůbec jednoduchá premiéra, protože s extraligou trénuje velmi málo, i přes to dokázala být velmi platnou a připsala si premiérové 2 body.